Нові надходження нормативних документів українською мовою: ДСТУ 9278:2024 "Настанова з контролю якості виконання електромонтажних робіт з улаштування внутрішніх електричних мереж" Цей стандарт поширюється на контроль якості виконання електромонтажних робіт з улаштування внутрішніх електричних мереж (далі - виконання електромонтажних робіт) будівель і споруд різного призначення під час нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту, а саме: - житлових будинків з умовною висотою не більше ніж 73,5 м згідно з ДБН В.2.2-15; - громадських будівель з умовною висотою не більше ніж 73,5 м з підземними поверхами заввишки не більше ніж 25 м від рівня землі згідно з ДБН В.2.2-9; - будівель адміністративного та побутового призначення згідно з ДБН В.2.2-28. Цей стандарт застосовують для контролю якості улаштування внутрішніх електричних мереж, що здійснюють згідно з ДБН А.3.2-2, ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.5-23, ДБН В.2.5-24, ДБН В.2.5-28, ДБН В.2.5-56, ДСТУ-Н Б В.2.5-65, ДСТУ-Н Б В.2.5-78 та ДСТУ Б В.2.5-82. Цей стандарт установлює правила контролю якості виконання електромонтажних робіт для житлових і громадських будинків з умовною висотою від 73,5 м до 100 м включно згідно з ДБН В.2.2-41 та блискавкозахистом будівель і споруд відповідно до ДСТУ EN 62305-1, ДСТУ ІЕС 62305-2, ДСТУ EN 62305-3 та ДСТУ EN 62305-4. Цей стандарт застосовний інженерно-технічним персоналом будівельних організацій; працівниками органів державного архітектурно-будівельного контролю; фахівцями організацій, що здійснюють науково-технічний супровід будівництва об’єкта та контроль за якістю виконання будівельних робіт, зокрема й технічний та авторський нагляд. Розробник: Технічний комітет стандартизації «Будтехнології» (ТК 309), Державне підприємство «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва». Стандарт набуде чинності: 01.10.2024. Кількість сторінок документу = 21. ДСТУ 8154:2015 "Корми для тварин. Силос кукурудзяний з гірчицею. Технічні умови" Цей стандарт поширюється на силос, виготовлений зі свіжоскошеної зеленої маси кукурудзи вологістю від 60 % до 80 % з додаванням зеленої маси гірчиці білої, законсервований в анаеробних умовах органічними кислотами, які утворюються внаслідок життєдіяльності молочнокислих бактерій, і який використовують для безпосереднього згодовування сільськогосподарським тваринам та для приготування кормових сумішей. Стандарт не поширюється на консервовані свіжоскошені або прив’ялені корми, виготовлені з зелених рослин вологістю нижче ніж 60 %, на корми нерослинного походження та комбінований силос. Розробник: Інститут кормів та сільського господарства Поділля Української академії аграрних Наук. Стандарт набув чинності: 01.01.2017. Кількість сторінок документу = 15.
|