ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З
ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 22 червня 2009 року N 226
Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів, скасування нормативних
документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту від
04.08.2008 N 269, від 22.05.2009 N 193
Відповідно до Закону України "Про
стандартизацію" та на виконання Плану національної
стандартизації наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з
наданням чинності з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 7033:2009 |
Буряк столовий свіжий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1722-85, ГОСТ 26766-85) |
ДСТУ 7034:2009 |
Буряк столовий молодий свіжий з
листками. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 287-89 |
ДСТУ 7035:2009 |
Морква свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1721-85, ГОСТ 26767-85) |
ДСТУ 7036:2009 |
Диня свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7178-85) |
ДСТУ 7037:2009 |
Капуста білоголова свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1724-85, ГОСТ 26768-85). |
б) з 1 січня 2011 р.:
ДСТУ 7038:2009 |
Саджанці кущових ягідних культур.
Технологія вирощування. Загальні вимоги
- Вперше |
ДСТУ 7039:2009 |
Саджанці зерняткових культур. Технологія
вирощування. Загальні вимоги
- Вперше |
ДСТУ 7040:2009 |
Фрукти, овочі та продукти їх
переробляння, консерви м'ясні та м'ясо-рослинні.
Готування проб до лабораторних аналізів
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 26671-85). |
2. Затвердити зміни до національних стандартів України
з надання чинності з 1 серпня 2009 р.:
Зміна N 1
ДСТУ 4800:2007 |
Шампанське України. Технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4804:2007 |
Виноматеріали для шампанського України
та вин ігристих. Технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4805:2007 |
Виноматеріали оброблені. Загальні
технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4806:2007 |
Вина. Загальні технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4807:2007 |
Вина ігристі. Технічні умови. |
3. Скасувати чинність нормативних документів
а) з 1 січня 2010 р.:
РСТ УРСР 287-89 |
Буряки столові молоді свіжі з зеленню.
Технічні умови |
ГОСТ 1721-85 |
Морковь столовая свежая заготовляемая и
поставляемая. Технические условия |
ГОСТ 1722-85 |
Свекла столовая свежая заготовляемая и
поставляемая. Технические условия |
ГОСТ 1724-85 |
Капуста белокачанная свежая
заготовляемая и поставляемая. Технические условия |
ГОСТ 7178-85 |
Дыни свежие. Технические условия |
ГОСТ 26766-85 |
Свекла столовая свежая, реализуемая в
розничной торговой сети. Технические условия |
ГОСТ 26767-85 |
Морковь столовая свежая, реализуемая в
розничной торговой сети. Технические условия |
ГОСТ 26768-85 |
Капуста белокачанная свежая, реализуемая
в розничной торговой сети. Технические условия. |
б) з 1 січня 2011 р.
ГОСТ 26671-85 |
Продукты переработки плодов и овощей,
консервы мясные и мясорастительные. Подготовка проб для
лабораторных анализов. |
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України
від 4 серпня 2008 року N 269 "Про затвердження національних
стандартів, змін до національного стандарту та скасування
нормативних документів", а саме:
у підпункті "а" пункту 1 слова
"ДСТУ 5040:2008 Соломаси нерафіновані та
рафіновані. Технічні умови
- Вперше"
замінити на слова
"ДСТУ 5040:2008 Саломаси нерафіновані та
рафіновані. Технічні умови
- Вперше".
5. Внести зміну до
наказу
Держспоживстандарту України від 22 травня 2009 року N 193 "Про
затвердження національних стандартів, змін до національних
стандартів та скасування нормативних документів", а саме:
пункт 3 доповнити
ДСТУ 3500-97 |
Макулатура паперова і картонна. Технічні
умови. |
6. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов
А. А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр
проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л. О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу
покласти на заступника Голови Черепкова С. Т.