ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 9 червня 2006 року N 162
Про затвердження національних стандартів, змін до
національних та міждержавних стандартів та скасування чинності нормативних
документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17
травня 2001 р. N 2408-III та на виконання плану державної стандартизації на
2005 рік наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності:
а) з 1 жовтня 2006 р.:
ДСТУ 2272:2006 |
Пожежна безпека. Терміни та визначення основних
понять
- На заміну ДСТУ 2272-93 |
б) з 1 квітня 2007 р.:
ДСТУ 4589:2006 |
Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного
ділення яловичини за кулінарним призначенням. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4590:2006 |
Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного
ділення свинини за кулінарним призначенням. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4591:2006 |
Ковбаси варено-копчені. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 16290-86) |
ДСТУ 4592:2006 |
Масло вершкове з наповнювачами. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4593:2006 |
Шрот соєвий харчовий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8056-96) |
ДСТУ 4594:2006 |
Грена шовковичного шовкопряда. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4595:2006 |
Білок соєвий. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4596:2006 |
Білок соняшниковий. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4597:2006 |
Концентрат соєвий харчовий. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4598:2006 |
Олія гірчична. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8807-94) |
ДСТУ 4599:2006 |
Жири рослинні та їхні композиції для виробництва
спредів і сумішей жирових. Номенклатура та вимоги до показників
якості та безпеки
- Вперше |
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 4600:2006 |
Макухи та шроти. Методи визначення металевих домішок
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 13979.5-68 в частині, що стосується
макухи та шротів) |
ДСТУ 4601:2006 |
Насіння олійних культур. Методи відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10852-86 в частині методів відбирання
проб) |
ДСТУ 4602:2006 |
Олії. Методи визначення воскоподібних речовин
- Вперше |
ДСТУ 4603:2006 |
Олії. Методи визначення масової частки вологи та
летких речовин
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 11812-66) |
ДСТУ 4604:2006 |
Олії, натуральні жирні кислоти, какао-масло і його
замінники. Метод визначення числа омилення
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5478-90) |
ДСТУ 4605:2006 |
Насіння кормових буряків. Посівні якості. Технічні
умови
- На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині насіння кормових буряків) |
ДСТУ 4606:2006 |
Консерви м'ясні фаршеві. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12186-77; ГОСТ 12187-66; ГОСТ
12296-66; ГОСТ 12297-66) |
ДСТУ 4607:2006 |
Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні
технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8286-90) |
ДСТУ 4608:2006 |
Чипси і снеки картопляні. Загальні технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4609:2006 |
Сировина пір'яно-пухова. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4610:2006 |
Деодистилят (олія скруберна, олія кисла). Технічні
умови
- Вперше |
2. Затвердити зміни до національних стандартів з
наданням чинності з 1 вересня 2006 р.:
зміна N 2
ДСТУ 3868-99 |
Паливо дизельне. Технічні умови |
зміна N 4
ДСТУ 4135-2002 |
Цукерки. Загальні технічні умови |
3. Затвердити національні зміни до міждержавних
стандартів з наданням чинності:
а) з 1 липня 2006 р.:
національна зміна N 1
ДСТУ ГОСТ 10791-2006 |
Колеса суцільнокатані. Технічні умови |
б) з 1 вересня 2006 р.:
національна зміна N 1
ДСТУ 2057-92
(ГОСТ 30019.1-93) |
"Застежка текстильная. Общие технические условия" |
в) з 1 січня 2009 р.:
національна зміна N 1
ГОСТ 14163-88 |
Электроконфорки чугунные. Технические условия". |
4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 вересня 2006 р.:
ДСТУ 2448-94 |
Кисневе різання. Вимоги безпеки |
б) з 1 жовтня 2006 р.:
ДСТУ 2272-93 |
Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека.
Терміни та визначення |
в) з 1 квітня 2007 р.:
ГОСТ 16290-86 |
"Колбасы варено-копченые. Технические условия" |
ГОСТ 8056-96 |
"Шрот соевый пищевой. Технические условия" |
ГОСТ 8807-94 |
"Масло горчичное. Технические условия" |
г) з 1 липня 2007 р.:
ГОСТ 13979.5-68 |
"Жмыхи, шроты и горчичный порошок. Методы
определения металлопримесей" в частині, що стосується макухи та
шротів |
ГОСТ 10852-86 |
"Семена масличные. Правила приемки и методы отбора
проб" в частині методів відбирання проб |
ГОСТ 11812-66 |
"Масла растительные. Методы определения влаги и
летучих веществ" |
ГОСТ 5478-90 |
"Масла растительные и натуральные жирные кислоты.
Метод определения числа омыления" |
ДСТУ 2240-90 |
Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та
посівні якості. Технічні умови в частині насіння кормових буряків |
ГОСТ 12186-77 |
"Консервы мясные. Фарш свиной сосисочный.
Технические условия" |
ГОСТ 12187-66 |
"Консервы мясные. Колбасный фарш ветчинно-рубленый.
Технические условия" |
ГОСТ 12296-66 |
"Консервы мясные. Колбасный фарш отдельный.
Технические условия" |
ГОСТ 12297-66 |
"Консервы мясные. Колбасный фарш любительский.
Технические условия" |
ГОСТ 8286-90 |
"Консервы мясо-растительные. Каша с мясом.
Технические условия" |
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України
від 28 лютого 2005 року N 54, а саме: у пункті 1 замінити у назвах ДСТУ
4375:2005 "Ґрунти. Метод визначення калій-буферності ґрунту" та ДСТУ
4376:2005 "Ґрунти. Оцінювання придатності земель (ґрунтів) для вирощування
пивоварного ячменю" слово "Ґрунти" на "Якість ґрунту".
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний
і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук
Г. Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних
стандартів, змін до національних та міждержавних стандартів та скасування
нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного
покажчика "Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на
заступника Голови Черепкова С. Т.