ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
від 18 липня 2018 року N 225
Про прийняття та скасування національних нормативних документів, прийняття змін до національних нормативних документів
Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України "Про стандартизацію" від 05.06.2014 N 1315-VII, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 N 1163-р "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2018 рік наказую:
1. Прийняти національні нормативні документи, гармонізовані з міжнародними нормативними документами, методом підтвердження з наданням чинності з 20 липня 2018 року:
1. |
ДСТУ ISO 1003:2018 |
Прянощі. Імбир (Zingiber officinale Roscoe). Технічні умови |
2. |
ДСТУ ISO 2292:2018 |
Какао-боби. Відбирання проб |
3. |
ДСТУ ISO 2451:2018 |
Какао-боби. Технічні умови та вимоги до якості |
4. |
ДСТУ ISO 4150:2018 |
Кава зелена або сира. Визначення розмірів ручним та машинним просіюванням |
5. |
ДСТУ ISO 6668:2018 |
Кава зелена. Підготування зразків для органолептичного аналізування |
6. |
ДСТУ ISO 8455:2018 |
Кава зелена. Настанови щодо зберігання та транспортування |
7. |
ДСТУ ISO 9116:2018 |
Кава зелена. Настанови щодо методів описування характеристик |
2. Прийняти зміни до національних нормативних документів, гармонізованих з міжнародними нормативними документами, методом підтвердження з наданням чинності з 20 липня 2018 року:
1. |
ДСТУ ISO 1446:2004/ |
Кава зелена. Основний метод визначення вмісту води |
2. |
ДСТУ ISO 7513:2007/ |
Чай швидкорозчинний гранульований. Визначення вмісту вологи (втрата маси за температури 103° C) |
3. |
ДСТУ ISO 8455:2018/ |
Кава зелена. Настанови щодо зберігання та транспортування |
3. Скасувати чинність національних нормативних документів з 01 січня 2019 року:
1. |
ДСТУ ISO 1003:2005 |
Прянощі та приправи. Імбир цілий, кусочками або мелений. Технічні умови |
2. |
ДСТУ ISO 1114:2007 |
Какао-боби. Випробування розрізуванням |
3. |
ДСТУ ISO 2291:2007 |
Какао-боби. Визначення вмісту вологи. Стандартний метод |
4. |
ДСТУ ISO 2292:2007 |
Какао-боби. Відбирання проб |
5. |
ДСТУ ISO 2451:2009 |
Какао-боби. Технічні умови |
6. |
ДСТУ ISO 4150:2004 |
Кава зелена в мішках. Визначення розміру ручним просіюванням |
7. |
ДСТУ ISO 6668:2005 |
Кава зелена. Готування зразків для органолептичного аналізу |
8. |
ДСТУ ISO 8455:2007 |
Кава зелена у мішках. Настанови щодо зберігання та транспортування |
9. |
ДСТУ ISO 9116:2005 |
Кава зелена. Настанова щодо методів описування характеристик |
4. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".
5. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Генеральний директор |
Г. В. Лісіна |