ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
від 31 травня 2016 року N 152
Про прийняття нормативних документів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими нормативними документами, національних стандартів України, скасування нормативних документів України
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 05.06.2014 N 1315-VII, з урахуванням висновків, за результатами технічної перевірки та на виконання Програми робіт з національної стандартизації наказую:
1. Прийняти нормативні документи України, гармонізовані з міжнародними та європейськими нормативними документами, з набранням чинності з 01 липня 2017 року:
1 |
ДСТУ-Н CAC/GL 30:2016 (CAC/GL-30:1999, IDT) |
Продукти харчові. Мікробіологічний ризик. Принципи та настанови щодо проведення оцінювання
- Вперше |
2 |
ДСТУ-H Codex Stan 219:2016 (Codex Stan 219-1999, Amd. 2-2005, IDT) |
Грейпфрути. Загальні вимоги
- Вперше |
3 |
ДСТУ ISO 6673:2016 (ISO 6673:2003, IDT) |
Кава зелена сира. Метод визначання втрати маси за температури 105° C
- Вперше |
4 |
ДСТУ ISO 12872:2016 (ISO 12872:2010, IDT) |
Олія оливкова та олія оливкова макухи. Метод визначення вмісту 2-гліцерилмонопальмітату
- Вперше |
5 |
ДСТУ ISO/TS 20836:2016 (ISO/TS 20836:2005, IDT) |
Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР) для виявлення в продуктах патогенів. Виконання досліджень тепловими циклами
- Вперше |
2. Прийняти зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01 липня 2016 року:
1 |
Зміна N 1 до ДСТУ 4855:2007 |
Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначення сухих речовин
- Вперше |
2 |
Зміна N 1 до ДСТУ 7101:2009 |
Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначення спирту
- Вперше |
3 |
Зміна N 1 до ДСТУ 7102:2009 |
Продукція безалкогольної промисловості. Метод визначення кислотності
- Вперше |
3. Прийняти національні стандарти України з набранням чинності з 01 липня 2017 року:
1 |
ДСТУ 4306:2016 |
Олія пальмова. Технічні умови постачання
- На заміну ДСТУ 4306:2004 |
2 |
ДСТУ 8636:2016 |
Овочі швидкозаморожені. Загальні технічні умови
- Вперше |
3 |
ДСТУ 8637:2016 |
Екстракти фруктові та ягідні. Технічні умови
- Вперше |
4 |
ДСТУ 8638:2016 |
Консерви. Патисони консервовані. Технічні умови
- Вперше |
5 |
ДСТУ 8639:2016 |
Пюре-напівфабрикати фруктові. Загальні технічні умови
- Вперше |
6 |
ДСТУ 8640:2016 |
Соки-напівфабрикати фруктові натуральні асептичного консервування. Технічні умови
- Вперше |
7 |
ДСТУ 8641:2016 |
Консерви. Фрукти у фруктовому соку. Технічні умови
- На заміну РСТ УССР 920-84, РСТ УССР 1215-84 |
8 |
ДСТУ 8642:2016 |
Капуста квашена. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 3858-73) |
9 |
ДСТУ 8643:2016 |
Картопля сушена. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28432-90) |
10 |
ДСТУ 8644:2016 |
Якість ґрунту. Визначення загальної біологічної активності ґрунту газохроматографічними методами
- Вперше |
11 |
ДСТУ 8645:2016 |
Зелень петрушки, селери та кропу сушена. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16732-71) |
12 |
ДСТУ 8646:2016 |
Надійність техніки. Оцінювання та прогнозування залишкового ресурсу (строку служби) технічних систем
- Вперше |
13 |
ДСТУ 8647:2016 |
Надійність техніки. Оцінювання та прогнозування надійності за результатами випробувань і/або експлуатації в умовах малої кількості відмов
- Вперше |
14 |
ДСТУ 8648:2016 |
Ветеринарна медицина. Методи лабораторної діагностики криптоспоридіозу
- Вперше |
15 |
ДСТУ 8649:2016 |
Ветеринарна медицина. Методи індикації та ідентифікації парагемолітичних вібріонів
- Вперше |
16 |
ДСТУ 8650:2016 |
Лабораторна діагностика. ІФА-лабораторія. Вимоги до облаштування та підтримання чистоти
- Вперше |
17 |
ДСТУ 8651:2016 |
Препарати ветеринарні. Охратоксин А. Основні вимоги
- Вперше |
18 |
ДСТУ 8652:2016 |
Птиця сільськогосподарська. Методи лабораторної діагностики вірусного гепатиту качок
- Вперше |
19 |
ДСТУ 8653:2016 |
Середовища поживні для ветеринарної медицини. Гідролізати із сировини тваринного походження. Технічні вимоги та методи контролювання
- Вперше |
20 |
ДСТУ 8654:2016 |
Морква столова сушена. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7588-71) |
21 |
ДСТУ 8655:2016 |
Буряк столовий сушений. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7589-71) |
22 |
ДСТУ 8656:2016 |
Фрукти, овочі та продукти перероблення. Методи визначення вмісту фруктози
- Вперше |
23 |
ДСТУ 8657:2016 |
Середовища поживні для ветеринарної медицини. Гідролізати з м'яса морських риб і молюсків. Технічні умови
- Вперше |
24 |
ДСТУ 8658:2016 |
Препарати ветеринарні імунобіологічні. Антиген для виявлення інфекційного епідидиміту баранів. Технічні вимоги та методи контролювання
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 27146-86) |
25 |
ДСТУ 8659:2016 |
Макухи та шроти. Метод визначення пероксидного числа олії
- Вперше |
26 |
ДСТУ 8660:2016 |
Консерви овочеві та овоче-фруктові з підвищеним умістом ?-каротину для дитячого дієтичного харчування. Технічні умови
- Вперше |
27 |
ДСТУ 8661:2016 |
Фрукти сушені. Правила приймання та методи випробувань
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 1750-86) |
28 |
ДСТУ 8662:2016 |
Ветеринарія. Порядок створення банку яєць гельмінтів
- Вперше |
29 |
ДСТУ 8663:2016 |
Ветеринарія. Тест-системи для діагностики грипу птиці та ньюкаслської хвороби за допомогою реакції затримки гемаглютинації
- Вперше |
30 |
ДСТУ 8664:2016 |
Ветеринарія. Методи лабораторної діагностики класичної чуми свиней
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 25754-84) |
4. Скасувати нормативний документ України з 01 липня 2017 року:
1 |
ДСТУ 4306:2004 |
Олія пальмова. Загальні технічні умови |
5. Скасувати нормативні документи України з 01 липня 2017 року:
1 |
РСТ УССР 920-84 |
Консерви. Абрикоси в абрикосовій пульпі з цукром. Технічні умови |
2 |
РСТ УССР 1215-84 |
Консерви. Вишня у вишневому соку. Вишневий десерт. Технічні умови |
6. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".
7. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
8. Начальнику загального відділу довести цей наказ до відома виконавців.
9. Контроль за виконанням цього наказу залишається за керівником підприємства чи особою, яка виконує його обов'язки.
В. о. генерального директора |
Д. В. Сазонов |