МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
19.10.2015 |
м. Київ |
N 397 |
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
18 грудня 2015 р. за N 1592/28037
Про затвердження Переліку референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об'єктів санітарних заходів
Відповідно до частини сьомої статті 11 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" та пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого Указом Президента України від 23 квітня 2011 року N 500,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Перелік референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об'єктів санітарних заходів, що додається.
2. Департаменту тваринництва забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра Краснопольського Я. В.
Міністр |
О. М. Павленко |
ПОГОДЖЕНО: |
|
Міністр охорони |
О. Квіташвілі |
Голова Державної |
К. М. Ляпіна |
Голова Державної служби |
С. Глущенко |
Заступник Голови |
О. М. Вержиховський |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України
19 жовтня 2015 року N 397
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
18 грудня 2015 р. за N 1592/28037
Перелік
референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об'єктів санітарних заходів
N |
Категорія |
Параметр, який досліджується |
Назва референс-методики |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Харчові продукти |
Сальмонела |
ДСТУ ISO 6579:2006 |
2 |
Харчові продукти |
Лістерія моноцитогенез |
ДСТУ ISO 11290-1:2003 |
3 |
Харчові продукти |
Лістерія моноцитогенез |
ДСТУ ISO 11290-2:2003 |
4 |
Неперероблені харчові продукти та харчові продукти тваринного і рослинного походження |
Свинець, кадмій, ртуть, неорганічне олово, 3-MCPD та бензопірен |
ГОСТ 30178-96 ДСТУ 7670:2014 ГОСТ 26930-86 ДСТУ 4689:2006 |
5 |
Неперероблені харчові продукти та харчові продукти тваринного і рослинного походження |
Недіоксиноподібні ПХБ |
ДСТУ EN 1528-1-2002 |
6 |
Неперероблені харчові продукти та харчові продукти тваринного і рослинного походження |
Залишкові кількості пестицидів |
ДСТУ EN 1528-1-2002 ДСТУ 4514:2006 ДСТУ EN 12393-1:2003 ДСТУ EN 12393-2:2003 ДСТУ EN 12393-3:2003 ДСТУ EN 12396-2:2003 |
7 |
Харчові продукти |
Ешеріхія колі |
ДСТУ ISO 7251:2006 |
8 |
Харчові продукти |
Коагулазо-позитивні стафілококи |
ДСТУ ISO 6888-1:2003 |
9 |
Харчові продукти |
Коагулазо-позитивні стафілококи |
ДСТУ ISO 6888-2:2003 |
10 |
Харчові продукти |
Бацилус цереус |
ДСТУ ISO 7932:2007 |
11 |
Харчові продукти |
Генетично модифіковані організми |
ДСТУ ISO 21569:2008 |
12 |
Харчові продукти |
Генетично модифіковані організми |
ДСТУ ISO 21570:2008 |
13 |
Харчові продукти |
Ієрсинія ентероколітика |
ДСТУ ISO 10273:2007 |
14 |
Харчові продукти |
Ієрсинія ентероколітика |
ДСТУ ISO 6887-1:2003 |
15 |
Харчові продукти |
Ієрсинія ентероколітика |
ДСТУ ISO 6887-2:2003 |
16 |
Бобові |
Домішки, сторонні запахи, шкідники, розмір, біологічний вид та сортова належність |
ДСТУ ISO 605:2007 |
17 |
Жири та олії тваринні і рослинні |
Метилові ефіри жирних кислот |
ДСТУ ISO 5508-2001 ДСТУ ISO 5509-2002 |
18 |
Жири та олії тваринні і рослинні |
Зола |
ДСТУ ISO 6884-2002 |
19 |
Жири та олії тваринні і рослинні. |
Стерини. Рослинний жир |
ДСТУ ISO 3594-2001 ДСТУ ISO 3595-2007 ДСТУ ISO 6799-2002 |
20 |
Зерно та продукти із зернових культур |
Охратоксин A |
ДСТУ EN ISO 15141-1-2001 |
21 |
Зернові і бобові |
Приховане заселення комахами |
ДСТУ ISO 6639-1:2007 |
22 |
Зернові і бобові |
Приховане заселення комахами |
ДСТУ ISO 6639-2:2007 |
23 |
Зернові і бобові |
Приховане заселення комахами |
ДСТУ ISO 6639-3:2007 |
24 |
Зернові культури, фрукти з твердою шкіркою та похідні від них продукти |
Афлатоксин B1 та сума афлатоксинів B1, B2, G1 та G2 |
ДСТУ EN 12955-2001 |
25 |
Казеїн кислотний |
Жир |
ДСТУ ISO 5543:2005 |
26 |
Казеїн кислотний |
Коліформи |
ДСТУ ISO 4831:2006 |
27 |
Казеїн сичужний |
Жир |
ДСТУ ISO 5543:2005 |
28 |
Казеїн сичужний |
Коліформи |
ДСТУ ISO 4831:2006 |
29 |
Казеїнати |
Жир |
ДСТУ ISO 5543:2005 |
30 |
Казеїнати |
Коліформи |
ДСТУ ISO 4831:2006 |
31 |
Масло несолоне |
Кислотність жиру |
ДСТУ ISO 1740:2005 (IDF 6:2004) |
32 |
Масло несолоне |
Коліформи |
ДСТУ ISO 4831:2006 |
33 |
Молоко сухе |
Титрована кислотність |
ДСТУ ISO 6091:2007 |
34 |
М'ясо та м'ясні продукти |
Азот |
ДСТУ ISO 937:2005 |
35 |
М'ясо та м'ясні продукти |
pH |
ДСТУ ISO 2917:2001 |
36 |
М'ясо та м'ясні продукти |
Нітрит |
ДСТУ ISO 2918:2005 |
37 |
М'ясо та м'ясні продукти |
Фосфор |
ДСТУ ISO 2294:2005 |
38 |
М'ясні продукти |
Крохмаль |
ДСТУ ISO 5554:2005 |
39 |
Продукти на основі фруктів і овочів |
Етанол |
ДСТУ ISO 2448:2003 |
40 |
Сир альбумінний |
Суха речовина |
ДСТУ ISO 2920:2005 |
41 |
Соя |
Генетично модифіковані організми |
ДСТУ 5021-1:2008 |
42 |
Фрукти, овочі та продукти перероблення |
Сухі речовини, не розчинні у воді |
ДСТУ ISO 751:2004 |
43 |
Харчові продукти і корм для тварин |
Клостридія перфрінгенс |
ДСТУ ISO 7937:2006 |
44 |
Харчові продукти і корм для тварин |
Кампілобактерії |
ДСТУ ISO 10272-1:2007 |
45 |
Харчові продукти і корм для тварин |
Мікроскопічні гриби та дріжджі |
ДСТУ ISO 7954:2006 |
Директор |
М. М. Кваша |