Головна сторінка бізнес-порталу "Леонорм"

LeoMetr 2

Пропонуємо Вам замовляти Офіційні копії НД в електронному вигляді за допомогою інформаційної системи  "ЛЕОНОРМ-Інформ", або в магазині у нас на сайті, або листом на E-mail: mark@leonorm.lviv.ua ...

КОНТАКТИ НОВИНИ РЕЄСТРАЦІЯ МАГАЗИН НОРМАТИВНІ АКТИ ПОШУК (RUS)

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 25 червня 2012 р. N 415-р

Київ

Про затвердження плану заходів щодо проведення інституційної реформи у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів

1. Затвердити план заходів щодо проведення інституційної реформи у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів, що додається.

2. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади:

забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням;

подавати щокварталу до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, Міністерству аграрної політики та продовольства інформацію про стан виконання зазначеного плану заходів для її узагальнення та подання щокварталу до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, Кабінетові Міністрів України.

 

Прем'єр-міністр України

М. АЗАРОВ


 

Інд. 70

 


 

ПЛАН ЗАХОДІВ
щодо проведення інституційної реформи у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів

Приведення законодавства у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів у відповідність із законодавством ЄС

1. Забезпечити підготовку стратегії наближення законодавства у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів до законодавства ЄС відповідно до майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.


 

Удосконалення системи оцінки ризиків

2. Здійснити категоризацію підприємств харчової та переробної промисловості за ступенем ризику.


 

3. Удосконалити процедуру проведення оцінки ступеня ризику від провадження діяльності підприємств.


 

Оптимізація мережі державних лабораторій, що проводять дослідження (випробування) з метою здійснення державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів

4. Забезпечити належний рівень матеріальної бази державних лабораторій, що проводять дослідження (випробування) з метою здійснення державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів, у тому числі референс-лабораторій (далі - лабораторії), зокрема необхідним обладнанням, що відповідає вимогам ЄС, з метою проведення таких досліджень (випробувань) відповідно до стандартів ЄС.


 

5. Створити національну базу даних результатів досліджень (випробувань), що проводяться лабораторіями, відповідно до стандартів ЄС та розмістити зазначену базу даних в Інтернеті із забезпеченням конфіденційності інформації.


 

6. Забезпечити проведення акредитації лабораторій відповідно до стандарту ISO/IEC 17025 та інших документів у сфері акредитації лабораторій.


 

7. Забезпечити простежуваність вимірювань до міжнародної системи одиниць з метою міжнародного визнання акредитації лабораторій.


 

8. Забезпечити приведення системи використання методик здійснення державного контролю та нагляду за об'єктами санітарних та фітосанітарних заходів у відповідність з вимогами ЄС.


 

9. Розробити та затвердити показники безпечності харчових продуктів та інших об'єктів санітарних заходів.


 

Оптимізація системи санітарного, ветеринарного та фітосанітарного контролю за харчовими продуктами, що ввозяться на територію України або вивозяться з її території

10. Вивчити питання щодо оптимізації кількості та розташування контрольно-пропускних пунктів, через які ввозяться на територію України або вивозяться з її території харчові продукти, сировина, матеріали тощо. Привести їх роботу у відповідність з вимогами Директиви Ради ЄС 97/78/EC від 18 грудня 1997 р., що встановлює засади ветеринарного контролю за якістю продуктів, які ввозяться з третіх держав до співтовариства.


 

Сприяння запровадженню системи аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках (НАССР) на підприємствах харчової промисловості

11. Розробити та внести в установленому порядку проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів щодо поетапного та диференційованого впровадження системи аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках (НАССР) на підприємствах харчової промисловості", передбачивши у ньому спрощення процедури державного ветеринарного, санітарного та фітосанітарного контролю та нагляду за діяльністю підприємств, на яких запроваджено зазначену систему.


 

Удосконалення дозвільної системи для підприємств харчової промисловості

12. Розробити відповідне програмне забезпечення з метою надання послуг у сфері безпечності харчових продуктів.


 

13. Забезпечити здійснення заходів щодо реформування дозвільної системи під час ввезення товарів на територію України (дорожньої карти).


 

Забезпечення прозорості діяльності уповноважених органів шляхом обов'язкового планування заходів щодо здійснення державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів

14. Розробити перелік програм проведення моніторингу у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів.


 

15. Розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів України проект акта щодо визначення порядку збору, звітності, аналізу та розповсюдження, зокрема через Інтернет, інформації про результати здійснення державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів і кормів.


 

16. Забезпечити створення системи внутрішнього та зовнішнього аудиту діяльності уповноважених органів.


 

Створення електронного урядування здійснення санітарних та фітосанітарних заходів

17. Створити єдину інформаційну систему збору та обміну між центральними органами виконавчої влади, їх територіальними органами та місцевими органами виконавчої влади інформацією у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів.


 

18. Здійснити заходи щодо забезпечення проведення митних процедур з використанням документів дозвільного характеру, підготовлених в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.


 

19. Забезпечити обмін між центральними органами виконавчої влади інформацією про видані документи дозвільного характеру, а також результати митного контролю та митного оформлення товарів.


 

Удосконалення механізму оплати праці працівників бюджетних установ

20. Оптимізувати чисельність працівників бюджетних установ, що провадять діяльність у сфері безпечності харчових продуктів.


 

Удосконалення системи управління персоналом

21. Розробити та затвердити кодекси поведінки посадових осіб, що виконують функції з державного контролю та нагляду у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів.


 

22. Провести навчання державних службовців, працівників лабораторій, державних інспекторів, посадових осіб, що здійснюють державний контроль та нагляд за безпечністю харчових продуктів, з питань здійснення санітарних та фітосанітарних заходів у країнах ЄС.


 

23. Розробити пропозиції щодо удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб, що забезпечують реалізацію державної політики у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів.


 

____________


Назад 


ПРОДУКЦІЯ ТА ПОСЛУГИ

СУПРОВІД ПРОДУКТІВ

 СИСТЕМИ

ПОСИЛАННЯ

КЛІЄНТИ

ДОПОМОГА

Сторінка "ЛЕОНОРМ" на facebook

  БД «Електронний Реєстр Технічних регламентів України Нова БД "Нормативно-правові документи ветеринарної медицини"   http://www.germiona.com.ua/  
 

 

Copyright © 2004-2023, ЛЕОНОРМ.