ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 23 січня 2012 року N 2
Про затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчової добавки трет-бутилгідроксихінон (E 319)
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та статті 8 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" постановляю:
1. Затвердити рекомендовані Національною комісією України з Кодекс Аліментаріус гігієнічні нормативи вмісту харчової добавки трет-бутилгідроксихінон (E 319) та регламенти її використання:
1.1. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту харчової добавки трет-бутилгідроксихінон (E 319) (окремо або в суміші E 319, E 320, E 312) в жирах тваринних топлених і олії рослинній для використання у виробництві харчових продуктів з використанням високої температури, жирів та олій для смаження (фритюрні, кулінарні і кондитерські жири), лярду, жиру яловичого, баранячого, пташиного, риб'ячого - 200 мг/кг (у перерахунку на жир).
1.2. Погодити використання харчової добавки трет-бутилгідроксихінон (E 319) (окремо або в суміші E 319, E 320, E 312) в жирах тваринних топлених і олії рослинній для використання у виробництві харчових продуктів з використанням високої температури, жирів та олій для смаження (фритюрні, кулінарні і кондитерські жири), лярду, жиру яловичого, баранячого, пташиного, риб'ячого.
3. Відділу організації діяльності, нормативного та інформаційного забезпечення, експертизи, реєстрів та міжнародних зв'язків Державної санітарно-епідеміологічної служби України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, заінтересованих міністерств, відомств, інших зацікавлених установ та організацій у встановленому порядку.