ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ
УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 11 березня 2010 року N 85
Про затвердження національних
стандартів України, змін до національних стандартів України та скасування
чинності нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про
стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації наказую:
1. Затвердити національні стандарти
України з наданням чинності:
а) з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ 7154:2010 |
Метрологія. Лічильники рідини
камерні. Методика повірки (калібрування)
- Вперше (зі скасуванням чинності в Україні ГОСТ 8.451-81) |
ДСТУ 7155:2010 |
Метрологія. Державна повірочна
схема для засобів вимірювання об'ємної активності бета-випромінювальних
аерозолів.
- На заміну ДСТУ ГОСТ 8.090:2009 (у частині бета-випромінювальних
аерозолів) |
ДСТУ 7156:2010 |
Метрологія. Витратоміри
тахометричні кулькові. Методика повірки (калібрування)
- Вперше (зі скасуванням чинності в Україні ГОСТ 8.252-77) |
ДСТУ 7157:2010 |
Інформація та документація.
Електронні видання. Основні види та вихідні відомості
- Вперше |
б) з 1 січня 2011 р.
ДСТУ 7158:2010 |
М'ясо. Свинина в тушах і
півтушах. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням чинності в Україні ГОСТ 7724-77) |
в) з 1 жовтня 2011 р.
ДСТУ 7159:2010 |
Консерви. Соки відновлені.
Загальні технічні умови
- На заміну ДСТУ-П-4150:2003 (у частині відновлених соків). |
2. Затвердити зміни до
національних стандартів України з наданням чинності:
а) з 1 квітня 2010 р.:
Зміна N 1
ДСТУ 4306:2004 |
Олія пальмова. Загальні
технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4330:2004 |
Маргарини м'які. Загальні
технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4335:2004 |
Жири кондитерські, кулінарні,
хлібопекарські та для молочної промисловості. Загальні технічні умови
|
Зміна N 1
ДСТУ 4336:2004 |
Жири переетерифіковані.
Загальні технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4438:2005 |
Олеїн пальмовий. Загальні
технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4439:2005 |
Стеарин пальмовий. Загальні
технічні умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4463:2005 |
Маргарини, жири кондитерські
та для молочної промисловості. Правила приймання та методи випробування
|
Зміна N 1
ДСТУ 4465:2005 |
Маргарин. Загальні технічні
умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4492:2005 |
Олія соняшникова. Технічні
умови |
Зміна N 1
ДСТУ 4564:2006 |
Мінарини. Загальні технічні
умови |
Зміна N 2
ДСТУ 4256-2003 |
Горілки і горілки особливі.
Технічні умови |
Зміна N 2
ДСТУ 4487:2005 |
Майонези. Загальні технічні
умови |
б) з 1 травня 2010 р.
Зміна N 1
ДСТУ 4660:2006 |
Глазурі та маси для
формування. Загальні технічні умови. |
3. Скасувати чинність в
Україні нормативних документів:
а) з 1 липня 2010 р.:
ГОСТ 8.252-77 |
ГСИ. Расходомеры
тахометрические шариковые. Методы и средства поверки |
ГОСТ 8.451-81 |
ГСИ. Счетчики жидкости
камерные. Методы и средства поверки |
ДСТУ ГОСТ 8.090:2009 |
ГСИ. Государственный
специальный эталон и общесоюзная поверочная схема для средств измерений
объемной активности радиоактивных аэрозолей (у частині
бета-випромінювальних аерозолів) |
б) з 1 січня 2011 р.
ГОСТ 7724-77 |
Мясо. Свинина в тушах и
полутушах. Технические условия |
в) з 1 жовтня 2011 р.
ДСТУ-П-4150:2003 |
Соки, напої сокові, нектари
плодово-ягідні, овочеві та з баштанних культур. Загальні технічні умови
(у частині відновлених соків). |
4. Департаменту
стандартизації та метрології (Нелепов А. А.) забезпечити оприлюднення цього
наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України.
5. ДП "Український
науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та
якості" (Корчевна Л. О.) забезпечити опублікування цього наказу у черговому
виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Відповідальність за виконання
цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С. Т.
7. Контроль за виконанням цього
наказу залишаю за собою.
Назад
|