Головна сторінка бізнес-порталу "Леонорм"

 

ТОВ «НІЦ «ЛЕОНОРМ» є Офіційним партнером ДП «УкрНДНЦ» та уповноваженим на реалізацію Офіційних текстів НД в електронному вигляді. Строк надання послуги: протягом 1-2 робочих днів після надходження грошових коштів..

КОНТАКТИ НОВИНИ РЕЄСТРАЦІЯ МАГАЗИН НОРМАТИВНІ АКТИ ПОШУК (RUS)

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ

 

від 22 грудня 2008 року N 485

Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів

 

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності

а) з 1 квітня 2009 р.:

ДСТУ 6029:2008 

Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібнені та пюреподібні) швидкозаморожені. Технічні умови
- Вперше 

ДСТУ 6030:2008 

М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, півтушах і четвертинах. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 779-55, ГОСТ 16867-71)  

ДСТУ 6031:2008 

Казеїн харчовий. Технічні умови
- Вперше 

ДСТУ 6032:2008 

Олії. Переробляння. Терміни та визначення понять
- Вперше 

ДСТУ 2333:2008 

Жири модифіковані. Виробництво та переробляння. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2333-93 

ДСТУ 3001:2008 

Продукція маргаринова. Виробництво. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 3001-95 

ДСТУ 6033:2008 

Консерви. Овочі фаршировані. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1016-90, ГОСТ 17472-72) 


 

б) з 1 січня 2010 р.:

ДСТУ 6034:2008 

Препарати ветеринарні біологічні. Сік шлунковий натуральний коней. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 21825-76) 

ДСТУ 6035:2008 

Вермути. Технічні умови
- Вперше 

ДСТУ 6036:2008 

Вина плодово-ягідні. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28616-90) 

ДСТУ 6037:2008 

Виноматеріали плодово-ягідні оброблені. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28615-90) 

ДСТУ 6038:2008 

Напої на основі вина. Загальні технічні умови
- Вперше 

ДСТУ 6039:2008 

Вина, коньяки України, напої. Методи визначання повноти наливу у спожиткову тару
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 23943-80) 

ДСТУ 6040:2008 

Продукція виноробна. Правила приймання та методи відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14137-74) 

ДСТУ 6041:2008 

Спирти етилові із виноградної сировини. Технічні умови
- Вперше 

ДСТУ 6042:2008 

Продукти харчові. Методи виявлення ботулінічних токсинів і CLOSTRIDIUM BOTULINUM
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10444.7-86) 

ДСТУ 6043:2008 

Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом та субпродуктами птиці. Загальні технічні умови
- Вперше 


 

2. Затвердити зміни до національних стандартів України з наданням чинності з 1 квітня 2009 р.:

Зміна N 1
ДСТУ 3296-95 

Виробництво етилового спирту з харчової сировини. Терміни та визначення 

Зміна N 1
ДСТУ 4394:2005 

Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови 

Зміна N 4
ДСТУ 4063-2001 

Бензини автомобільні. Технічні умови 


 

3. Скасувати чинність нормативних документів

а) з 1 квітня 2009 р.:

ГОСТ 779-55 

Мясо-говядина в полутушах и четвертинах. Технические условия 

ГОСТ 16867-71 

Мясо-телятина в тушах и полутушах. Технические условия 

ДСТУ 2333-93 

Гідрогенізація рослинних олій, жирів та жирних кислот. Терміни та визначення 

ДСТУ 3001-95 

Виробництво маргарину. Терміни та визначення 

ГОСТ 1016-90 

Консервы. Овощи фаршированные в томатном соусе. Технические условия 

ГОСТ 17472-72 

Консервы. Голубцы или перец, фаршированные мясом и рисом 


 

б) з 1 січня 2010 р.:

ГОСТ 21825-76 

Сок желудочный натуральный "Эквин" (для ветеринарных целей). Технические условия 

ГОСТ 28615-90 

Виноматериалы плодовые обработанные. Общие технические условия 

ГОСТ 28616-90 

Вина плодовые. Общие технические условия 

ГОСТ 23943-80 

Вина и коньяки. Методы определения полноты налива в бутылки 

ГОСТ 14137-74 

Вина, виноматериалы, коньяки и коньячные спирты. Правила приемки и методы отбора проб 

ГОСТ 10444.7-86 

Продукты пищевые. Методы выявления ботулинических токсинов и Clostridium botulinum 


 

4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних стандартів, що затверджені цим наказом.

5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А. А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л. О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С. Т.

 

Голова 

Л. Лосюк 

 


Назад

 


ПРОДУКЦІЯ ТА ПОСЛУГИ

СУПРОВІД ПРОДУКТІВ

 СИСТЕМИ

ПОСИЛАННЯ

КЛІЄНТИ

ДОПОМОГА

Сторінка "ЛЕОНОРМ" на facebook

    БД «Електронний Реєстр Технічних регламентів України  Актуалізація Ваших НД   http://www.germiona.com.ua/  
 

 

Copyright © 2004-2024, ЛЕОНОРМ.