ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 22 грудня 2008 року N 485
Про затвердження національних стандартів, змін до
національних стандартів та скасування нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на
виконання Плану національної стандартизації наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності
а) з 1 квітня 2009 р.:
ДСТУ 6029:2008 |
Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібнені та
пюреподібні) швидкозаморожені. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 6030:2008 |
М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, півтушах і
четвертинах. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 779-55, ГОСТ 16867-71) |
ДСТУ 6031:2008 |
Казеїн харчовий. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 6032:2008 |
Олії. Переробляння. Терміни та визначення понять
- Вперше |
ДСТУ 2333:2008 |
Жири модифіковані. Виробництво та переробляння.
Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2333-93 |
ДСТУ 3001:2008 |
Продукція маргаринова. Виробництво. Терміни та
визначення понять
- На заміну ДСТУ 3001-95 |
ДСТУ 6033:2008 |
Консерви. Овочі фаршировані. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1016-90, ГОСТ 17472-72) |
б) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 6034:2008 |
Препарати ветеринарні біологічні. Сік шлунковий
натуральний коней. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 21825-76) |
ДСТУ 6035:2008 |
Вермути. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 6036:2008 |
Вина плодово-ягідні. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28616-90) |
ДСТУ 6037:2008 |
Виноматеріали плодово-ягідні оброблені. Загальні
технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28615-90) |
ДСТУ 6038:2008 |
Напої на основі вина. Загальні технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 6039:2008 |
Вина, коньяки України, напої. Методи визначання
повноти наливу у спожиткову тару
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 23943-80) |
ДСТУ 6040:2008 |
Продукція виноробна. Правила приймання та методи
відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14137-74) |
ДСТУ 6041:2008 |
Спирти етилові із виноградної сировини. Технічні
умови
- Вперше |
ДСТУ 6042:2008 |
Продукти харчові. Методи виявлення ботулінічних
токсинів і CLOSTRIDIUM BOTULINUM
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10444.7-86) |
ДСТУ 6043:2008 |
Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом та
субпродуктами птиці. Загальні технічні умови
- Вперше |
2. Затвердити зміни до національних стандартів України
з наданням чинності з 1 квітня 2009 р.:
Зміна N 1
ДСТУ 3296-95 |
Виробництво етилового спирту з харчової сировини.
Терміни та визначення |
Зміна N 1
ДСТУ 4394:2005 |
Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови |
Зміна N 4
ДСТУ 4063-2001 |
Бензини автомобільні. Технічні умови |
3. Скасувати чинність нормативних документів
а) з 1 квітня 2009 р.:
ГОСТ 779-55 |
Мясо-говядина в полутушах и четвертинах. Технические
условия |
ГОСТ 16867-71 |
Мясо-телятина в тушах и полутушах. Технические
условия |
ДСТУ 2333-93 |
Гідрогенізація рослинних олій, жирів та жирних
кислот. Терміни та визначення |
ДСТУ 3001-95 |
Виробництво маргарину. Терміни та визначення |
ГОСТ 1016-90 |
Консервы. Овощи фаршированные в томатном соусе.
Технические условия |
ГОСТ 17472-72 |
Консервы. Голубцы или перец, фаршированные мясом и
рисом |
б) з 1 січня 2010 р.:
ГОСТ 21825-76 |
Сок желудочный натуральный "Эквин" (для ветеринарных
целей). Технические условия |
ГОСТ 28615-90 |
Виноматериалы плодовые обработанные. Общие
технические условия |
ГОСТ 28616-90 |
Вина плодовые. Общие технические условия |
ГОСТ 23943-80 |
Вина и коньяки. Методы определения полноты налива в
бутылки |
ГОСТ 14137-74 |
Вина, виноматериалы, коньяки и коньячные спирты.
Правила приемки и методы отбора проб |
ГОСТ 10444.7-86 |
Продукты пищевые. Методы выявления ботулинических
токсинов и Clostridium botulinum |
4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та
сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення
зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних
стандартів, що затверджені цим наказом.
5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.
А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л. О.) забезпечити
оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та
опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика
"Стандарти".
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на
заступника Голови Черепкова С. Т.