ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ 
	ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ 
	НАКАЗ 
	
	 
	від 22 грудня 2008 року N 485 
	Про затвердження національних стандартів, змін до 
	національних стандартів та скасування нормативних документів 
	 
	Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на 
	виконання Плану національної стандартизації наказую: 
	1. Затвердити національні стандарти України з наданням 
	чинності 
	а) з 1 квітня 2009 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 6029:2008   | 
			
			 Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібнені та 
			пюреподібні) швидкозаморожені. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6030:2008   | 
			
			 М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, півтушах і 
			четвертинах. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 779-55, ГОСТ 16867-71)    | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6031:2008   | 
			
			 Казеїн харчовий. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6032:2008   | 
			
			 Олії. Переробляння. Терміни та визначення понять 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 2333:2008   | 
			
			 Жири модифіковані. Виробництво та переробляння. 
			Терміни та визначення понять 
			- На заміну ДСТУ 2333-93   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 3001:2008   | 
			
			 Продукція маргаринова. Виробництво. Терміни та 
			визначення понять 
			- На заміну ДСТУ 3001-95   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6033:2008   | 
			
			 Консерви. Овочі фаршировані. Загальні технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1016-90, ГОСТ 17472-72)   | 
		
	
	
 б) з 1 січня 2010 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 6034:2008   | 
			
			 Препарати ветеринарні біологічні. Сік шлунковий 
			натуральний коней. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 21825-76)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6035:2008   | 
			
			 Вермути. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6036:2008   | 
			
			 Вина плодово-ягідні. Загальні технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28616-90)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6037:2008   | 
			
			 Виноматеріали плодово-ягідні оброблені. Загальні 
			технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28615-90)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6038:2008   | 
			
			 Напої на основі вина. Загальні технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6039:2008   | 
			
			 Вина, коньяки України, напої. Методи визначання 
			повноти наливу у спожиткову тару 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 23943-80)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6040:2008   | 
			
			 Продукція виноробна. Правила приймання та методи 
			відбирання проб 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14137-74)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6041:2008   | 
			
			 Спирти етилові із виноградної сировини. Технічні 
			умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6042:2008   | 
			
			 Продукти харчові. Методи виявлення ботулінічних 
			токсинів і CLOSTRIDIUM BOTULINUM 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10444.7-86)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 6043:2008   | 
			
			 Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом та 
			субпродуктами птиці. Загальні технічні умови 
			- Вперше   | 
		
	
	
 2. Затвердити зміни до національних стандартів України 
	з наданням чинності з 1 квітня 2009 р.: 
	
		
			| 
			 Зміна N 1 
			ДСТУ 3296-95   | 
			
			 Виробництво етилового спирту з харчової сировини. 
			Терміни та визначення   | 
		
		
			| 
			 Зміна N 1 
			ДСТУ 4394:2005   | 
			
			 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови   | 
		
		
			| 
			 Зміна N 4 
			ДСТУ 4063-2001   | 
			
			 Бензини автомобільні. Технічні умови   | 
		
	
	
 3. Скасувати чинність нормативних документів 
	а) з 1 квітня 2009 р.: 
	
		
			| 
			 ГОСТ 779-55   | 
			
			 Мясо-говядина в полутушах и четвертинах. Технические 
			условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 16867-71   | 
			
			 Мясо-телятина в тушах и полутушах. Технические 
			условия   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 2333-93   | 
			
			 Гідрогенізація рослинних олій, жирів та жирних 
			кислот. Терміни та визначення   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 3001-95   | 
			
			 Виробництво маргарину. Терміни та визначення   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 1016-90   | 
			
			 Консервы. Овощи фаршированные в томатном соусе. 
			Технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 17472-72   | 
			
			 Консервы. Голубцы или перец, фаршированные мясом и 
			рисом   | 
		
	
	
 б) з 1 січня 2010 р.: 
	
		
			| 
			 ГОСТ 21825-76   | 
			
			 Сок желудочный натуральный "Эквин" (для ветеринарных 
			целей). Технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 28615-90   | 
			
			 Виноматериалы плодовые обработанные. Общие 
			технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 28616-90   | 
			
			 Вина плодовые. Общие технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 23943-80   | 
			
			 Вина и коньяки. Методы определения полноты налива в 
			бутылки   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 14137-74   | 
			
			 Вина, виноматериалы, коньяки и коньячные спирты. 
			Правила приемки и методы отбора проб   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 10444.7-86   | 
			
			 Продукты пищевые. Методы выявления ботулинических 
			токсинов и Clostridium botulinum   | 
		
	
	
 4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та 
	сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення 
	зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних 
	стандартів, що затверджені цим наказом. 
	5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А. 
	А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем 
	стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л. О.) забезпечити 
	оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та 
	опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика 
	"Стандарти". 
	6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на 
	заступника Голови Черепкова С. Т.