ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 26 березня 2008 року N 101
Про затвердження національних стандартів, внесення змін
до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення
змін до наказів Держспоживстандарту від 18.05.2007 р. N 104 та від
05.07.2007 р. N 144
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на
виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік наказую:
1. Затвердити зміни до національних стандартів України з
наданням чинності з 1 червня 2008 р.:
Зміна N 1 до ДСТУ 4505:2005 |
Кекси. Загальні технічні умови |
національна Зміна N 2 до ДСТУ 3583-97
(ГОСТ 13830-97) |
Сіль кухонна. Загальні технічні умови |
2. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 липня 2008 р.:
ДСТУ 4933:2008 |
Безпека у надзвичайних ситуаціях. Техногенні
надзвичайні ситуації. Терміни та визначення основних понять
- Вперше |
ДСТУ 4934:2008 |
Безпека у надзвичайних ситуаціях. Джерела фізичного
походження природних надзвичайних ситуацій. Номенклатура та
показники впливів уражальних чинників
- Вперше |
3. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності:
а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4936:2008 |
Розсада суниці. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4937:2008 |
Матеріал шипшини садивний. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4938:2008 |
Саджанці плодових культур. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4939:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів, консерви
м'ясні та м'ясорослинні. Методи визначення вмісту хлоридів
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 26186-84) |
ДСТУ 4940:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод
визначення вітаміну A
- Вперше |
ДСТУ 4941:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів, консерви
м'ясні та м'ясо-рослинні. Методи визначення вмісту жиру
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8756.21-89 та ГОСТ
26183-84) |
ДСТУ 4942:2008 |
Буряки цукрові. Регулятори росту. Методи визначення
біологічної ефективності
- Вперше |
ДСТУ 4943:2008 |
Саджанці троянди. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4944:2008 |
Агрохімікати. Встановлювання допустимих концентрацій
шкідливих речовин
- Вперше |
ДСТУ 4945:2008 |
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.
Пікнометричний метод визначення вмісту розчинних сухих речовин
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 29030-91) |
ДСТУ 4946:2008 |
Насіння стевії. Показники якості та методи їх
визначання
- Вперше |
ДСТУ 4947:2008 |
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Методи
визначення вмісту мікотоксину патуліну
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28038-89) |
ДСТУ 4948:2008 |
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Методи
визначення вмісту нітратів
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 29270-95) |
ДСТУ 4949:2008 |
Розсадництво плодових культур, винограду та хмелю.
Культура ізольованих тканин. Порядок створення
- Вперше |
ДСТУ 4950:2008 |
Проектування розсадників плодових культур. Загальні
вимоги
- Вперше |
ДСТУ 4951:2008 |
Насадження плодові. Проектування. Загальні вимоги
- Вперше |
ДСТУ 4952:2008 |
Ягідні насадження. Проектування. Загальні вимоги
- Вперше |
ДСТУ 4953:2008 |
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Метод
визначання вмісту крохмалю
- Вперше |
ДСТУ 4954:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи
визначання цукрів
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8756.13-87) |
б) з 1 липня 2009 року:
ДСТУ 4955:2008 |
Виноградники. Проектування. Загальні вимоги
- Вперше |
ДСТУ 4956:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод
визначення бензойної кислоти
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28467-90) |
ДСТУ 4957:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи
визначення титрованої кислотності
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 25555.0-82) |
ДСТУ 4958:2008 |
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Методи
визначення собінової кислоти
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 26181-84) |
в) з 1 жовтня 2009 року:
ДСТУ 4959:2008 |
Прутки і труби зі сплавів на основі міді для
обробляння різанням. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4960:2008 |
Борошно із зерна тритикале. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4961:2008 |
Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод
визначання метавинної кислоти
- Вперше |
4. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 січня 2010 року:
ДСТУ 4962:2008 |
Сорго. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8759-92) |
ДСТУ 4963:2008 |
Овес. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7757-71 та ГОСТ 28673-90) |
ДСТУ 4964:2008 |
Соя. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 17109-88) |
ДСТУ 4965:2008 |
Рис. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 6293-90) |
ДСТУ 4966:2008 |
Насіння ріпаку для промислового переробляння.
Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10583-76) |
ДСТУ 4967:2008 |
Насіння льону олійного для переробляння. Технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10582-76) |
ДСТУ 4968:2008 |
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Метод
визначення формального числа
- Вперше |
ДСТУ 4969:2008 |
Насіння, макухи та шроти хрестоцвітих культур.
Методи визначання глюкозинолатів. Частина 1. Методи
фотоколориметричного визначання загального вмісту глюкозинолатів
- Вперше |
5. Скасувати чинність нормативних документів:
а) з 1 січня 2009 року:
ГОСТ 26186-84 |
Продукты переработки плодов и овощей, консервы
мясные и мясорастительные. Методы определения хлоридов |
ГОСТ 8756.21-89 |
Продукты переработки плодов и овощей. Методы
определения жира |
ГОСТ 26183-84 |
Продукты переработки плодов и овощей, консервы
мясные и мясорастительные. Метод определения жира |
ГОСТ 29030-91 |
Продукты переработки плодов и овощей.
Пикнометрический метод определения растворимых сухих веществ |
ГОСТ 28467-90 |
Продукты переработки плодов и овощей. Методы
определения бензойной кислоты |
ГОСТ 28038-89 |
Продукты переработки плодов и овощей. Метод
определения микотоксина патулина |
ГОСТ 29270-95 |
Продукты переработки плодов и овощей. Методы
определения нитратов |
ГОСТ 8756.13-87 |
Продукты переработки плодов и овощей. Методы
определения сахаров |
б) з 1 липня 2009 року:
ГОСТ 25555.0-82 |
Продукты переработки плодов и овощей. Методы
определения титруемой кислотности |
ГОСТ 26181-84 |
Продукты переработки плодов и овощей. Методы
определения сорбиновой кислоты |
в) з 1 січня 2010 року:
ГОСТ 8759-92 |
Сорго. Требования при заготовках и поставках |
ГОСТ 7757-71 |
Овес для переработки на солод в спиртовом
производстве. Технические условия |
ГОСТ 28673-90 |
Овес. Требования при заготовках и поставках |
ГОСТ 17109-88 |
Соя. Требования при заготовках и поставках |
ГОСТ 6293-90 |
Рис. Требования при заготовках и поставках |
ГОСТ 10583-76 |
Рапс для промышленной переработки. Технические
условия |
ГОСТ 10582-76 |
Семена льна масличного. Промышленное сырье.
Технические условия |
6. Внести зміну до
наказу
Держспоживстандарту від 18 травня 2007 р. N 104 "Про затвердження
національних стандартів України, скасування нормативних документів та
внесення змін до наказів Держспоживстандарту України", а саме:
у пункті 3 термін надання чинності ДСТУ 4370:2005
встановити з 1 грудня 2009 року.
7. Внести зміну до
наказу
Держспоживстандарту від 5 липня 2007 р. N 144 "Про затвердження національних
стандартів України, скасування нормативних документів та внесення змін до
наказів Держспоживстандарту", а саме:
у підпункті "в" пункту 1 термін надання чинності ДСТУ
4804:2007 та ДСТУ 4805:2007 встановити з 1 вересня 2008 року.
8. Державному підприємству "Український науково-дослідний
і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О. Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на
заступника Голови Черепкова С. Т.