Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на 
	виконання планів державної стандартизації на 2005 - 2006 роки наказую:
	
	1. Затвердити національні стандарти України з наданням 
	чинності з 1 жовтня 2007 р.: 
	2. Затвердити національні стандарти України з наданням 
	чинності з 1 січня 2009 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ ISO 927:2007   | 
			
			 Прянощі та приправи. Метод визначення домішок 
			(ISO 927:1982, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 948:2007   | 
			
			 Прянощі та приправи. Відбирання проб 
			(ISO 948:1980, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 2291:2007   | 
			
			 Какао-боби. Визначення вмісту вологи. Стандартний 
			метод 
			(ISO 2291:1980, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 2292:2007   | 
			
			 Какао-боби. Відбирання проб 
			(ISO 2292:1973, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 3103:2007   | 
			
			 Чай. Готування настою для сенсорних випробувань 
			(ISO 3103:1980, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 3595:2007   | 
			
			 Жир молочний. Виявлення рослинного жиру з 
			використанням фітостерилацетату 
			(ISO 3595:1976, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 3720:2007   | 
			
			 Чай чорний. Терміни та визначення основних понять і 
			основні вимоги 
			(ISO 3720:1986, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 5565-2:2007   | 
			
			 Ваніль [Vanilla fragrans (Salisbury) Ames]. Частина 
			2. Методи випробування 
			(ISO 5565-2:1999, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 6092:2007   | 
			
			 Молоко сухе. Визначення титровної кислотності 
			(рутинний метод) 
			(ISO 6092:1980, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 6611/ IDF 94: 2007   | 
			
			 Молоко та молочні продукти. Визначення 
			колонієутворювальних одиниць дріжджів та/чи плісені. Метод 
			підраховування колоній, що виросли за температури 25° C 
			(ISO 6611/IDF 94:2004, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 7170:2007   | 
			
			 Меблі для зберігання. Визначення міцності та 
			довговічності 
			(ISO 7170:2005, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 7513:2007   | 
			
			 Чай швидкорозчинний гранульований. Визначення вмісту 
			вологи (втрата маси за температури 103° C) 
			(ISO 7513:1990, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 8455:2007   | 
			
			 Кава зелена у мішках. Настанови щодо зберігання та 
			транспортування 
			(ISO 8455:1986, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 8851-1/ IDF 191-1: 2007   | 
			
			 Масло вершкове. Визначення вмісту вологи, сухого 
			знежиреного залишку та жиру (рутинні методи). Частина 1. Визначення 
			масової частки вологи 
			(ISO 8851-1/IDF 191-1:2004, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 8851-2/ IDF 191-2:2007   | 
			
			 Масло вершкове. Визначення вмісту вологи, сухого 
			знежиреного залишку та жиру (рутинні методи). Частина 2. Визначення 
			масової частки сухого знежиреного залишку 
			(ISO 8851-2/IDF 191-2:2004, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 8851-3/ IDF 191-3: 2007   | 
			
			 Масло вершкове. Визначення вмісту вологи, сухого 
			знежиреного залишку та жиру (рутинні методи). Частина 3. Обчислення 
			масової частки жиру 
			(ISO 8851-3/IDF 191-3:2004, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 11292:2007   | 
			
			 Кава розчинна. Визначення вмісту вільних і загальних 
			вуглеводів методом високоефективної аніонно-обмінної хроматографії 
			(ISO 11292:1995, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 11869:2007   | 
			
			 Йогурт. Визначення титровної кислотності 
			потенціометричним методом 
			(ISO 11869:1997, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 13559/ IDF 153: 2007   | 
			
			 Масло вершкове, кисломолочні продукти та свіжий сир. 
			Визначення кількості сторонніх мікроорганізмів методом 
			підраховування колоній, що виросли за температури 30° C 
			(ISO 13559/IDF 153:2002, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 13681:2007   | 
			
			 М'ясо та м'ясні продукти. Метод визначення кількості 
			колоній дріжджів і пліснявих грибів 
			(ISO 13681:1995, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 13965:2007   | 
			
			 М'ясо та м'ясні продукти. Визначення масової частки 
			крохмалю та глюкози ферментативним методом 
			(ISO 13965:1998, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ISO 14378:2007   | 
			
			 Молоко та молоко сухе. Визначення масової частки 
			йоду методом високоефективної рідинної хроматографії 
			(ISO 14378:2000, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 527-2:2007   | 
			
			 Меблі для адміністративних приміщень. Робочі столи. 
			Частина 2. Вимоги механічної безпеки 
			(EN 527-2:2002, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 1023-1:2007   | 
			
			 Меблі для адміністративних приміщень. Перегородки. 
			Частина 1. Розміри 
			(EN 1023-1:1996, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 1728:2007   | 
			
			 Меблі побутові для сидіння. Методи випробування для 
			визначення міцності та довговічності 
			(EN 1728:2000, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 13453-1:2007   | 
			
			 Меблі. Ліжка двох'ярусні та високі непобутові. 
			Частина 1. Вимоги безпеки, міцності та довговічності 
			(EN 13453-1:2004, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ENV 14443:2007   | 
			
			 Меблі побутові для сидіння. Методи випробування для 
			визначення довговічності оббивного матеріалу 
			(ENV 14443:2004, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 50360:2007   | 
			
			 Обладнання систем радіозв'язку абонентське. 
			Підтвердження відповідності базовим граничним рівням, пов'язаним з 
			дією електромагнітних полів від 300 МГц до 3 ГГц на людину 
			(EN 50360:2001, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 50385:2007   | 
			
			 Радіостанції систем з радіодоступом базові та 
			стаціонарні кінцеві. Підтвердження відповідності базовим граничним 
			чи контрольним рівням, пов'язаним з дією радіочастотних 
			електромагнітних полів від 110 МГц до 40 ГГц на широкий загал 
			(EN 50385:2002, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ EN 61204-3:2007   | 
			
			 Джерела електроживлення низьконапружні з вихідною 
			напругою постійного струму. Частина 3. Електромагнітна сумісність 
			(EN 61204-3:2000, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ ETSI EG 201 793: 2007   | 
			
			 Мережі електрозв'язку цифрові. Передавання та 
			мультиплексування. Настанови щодо системного проектування мереж 
			синхронізації 
			(ETSI EG 201 793: 2000, IDT) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4754:2007   | 
			
			 Системи кабельних лотоків і драбин. Загальні вимоги 
			та методи випробування 
			(ІЕС 61537:2001, MOD) 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4755:2007   | 
			
			 Обладнання радіопередавальне. Вимоги щодо безпеки 
			(EN 60215:1989, MOD) 
			- Вперше   | 
		
	
	
 3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів 
	з 1 жовтня 2007 р.: 
	у позиції п'ятнадцятій пункту 2 назву стандарту "Корми 
	для тварин. Визначення вмісту фуразолідону методом високоефективної 
	хроматографії (ISO 14797:1999, IDT)" замінити на "Корми для тварин. 
	Визначення вмісту фуразолідону методом високоефективної рідинної 
	хроматографії (ISO 14797:1999, IDT)". 
	5. Державному підприємству "Український науково-дослідний 
	і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" 
	(Цициліано О. Д.) забезпечити: 
	опублікування цього наказу у черговому виданні 
	щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти"; 
	видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності 
	затверджених цим наказом національних стандартів. 
	6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на 
	заступника Голови Черепкова С. Т.