|
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ НАКАЗ
від 30 липня 2007 року N 170 Про запровадження перехідного періоду дії нормативних документів
(Витяг) Відповідно до Законів України "Про стандартизацію", "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" та з метою запровадження перехідного періоду дії нормативних документів для надання підприємствам харчової промисловості можливості підготувати виробництво ковбас та іншої м'ясної продукції до вимог національних стандартів на м'ясну продукцію наказую: 1. У наказі Держспоживстандарту від 9 червня 2006 р. N 162 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних та міждержавних стандартів та скасування чинності нормативних документів" разом зі змінами, внесеними наказом Держспоживстандарту від 26 березня 2007 р. N 64, а саме: у підпункті "в" пункту 4 термін скасування ГОСТ 16290-86 встановити з 1 липня 2008 р.; у підпункті "г" пункту 4 термін скасування ГОСТ 12186-77, ГОСТ 12187-66, ГОСТ 12296-66, ГОСТ 12297-66 та ГОСТ 8286-90 встановити з 1 липня 2008 р. 2. У наказі Держспоживстандарту від 15 серпня 2006 р. N 242 "Про затвердження національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів", а саме: у підпункті "б" пункту 3 термін скасування РСТ УССР 1850-86, ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85 та ГОСТ 18256-85 встановити з 1 липня 2008 р. 3. Запровадити перехідний період одночасної дії нормативних документів, зазначених у пунктах 1 та 2 цього наказу, і національних стандартів: а) з 1 липня 2007 р. до 1 липня 2008 р.: ДСТУ 4606:2006 "Консерви м'ясні фаршеві. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4607:2006 "Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4668:2006 "Продукти зі свинини варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4670:2006 "Продукти з яловичини та свинини варені, копчено-варені. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4671:2006 "Продукти з яловичини і баранини варені, копчено-варені, сирокопчені. Загальні технічні умови"; б) з 1 серпня 2007 р. до 1 липня 2008 р. ДСТУ 4591:2006 "Ковбаси варено-копчені. Загальні технічні умови". 4. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених нормативних документів: 4.1. Привести технічні умови на м'ясну продукцію у відповідність до вимог ДСТУ 4606:2006, ДСТУ 4607:2006, ДСТУ 4668:2006, ДСТУ 4670:2006, ДСТУ 4671:2006 та ДСТУ 4591:2006. 4.2. Дозволити використання залишку пакувальних матеріалів та етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог ГОСТ 16290-86, ГОСТ 12186-77, ГОСТ 12187-66, ГОСТ 12296-66, ГОСТ 12297-66, ГОСТ 8286-90, РСТ УССР 1850-86, ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85, ГОСТ 18256-85 та чинних технічних умов, що відповідають зазначеним стандартам. 5. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України поінформувати суб'єкти господарювання про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток, згаданих у підпункті 4.2 цього наказу. 6. Органам з сертифікації харчових продуктів провести позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 4606:2006, ДСТУ 4607:2006, ДСТУ 4668:2006, ДСТУ 4671:2006 та ДСТУ 4591:2006. За позитивними результатами технічного нагляду переоформити сертифікати відповідності.
Надруковано:
|
Copyright © 2004-2024, ЛЕОНОРМ.
|