ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ" НАКАЗвід 31 жовтня 2019 року N 340 Про прийняття та скасування національних стандартівВідповідно до пункту 2 частини другої статті 11 Закону України "Про стандартизацію", розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 N 1163-р "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2019 рік наказую: 1. Прийняти національні стандарти, гармонізовані з міжнародними стандартами, методом підтвердження з наданням чинності з 01 грудня 2019 року: 1. | ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу - На заміну ДСТУ ISO 22000:2007 | 2. | ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT) | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів - Вперше | 3. | ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT) | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування - Вперше | 4. | ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019 (ISO/TS 22002-3:2011, IDT) | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство - Вперше | 5. | ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT) | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво паковання для харчових продуктів - Вперше | 6. | ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019 (ISO/TS 22002-6:2016, IDT) | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів і харчових продуктів для тварин - Вперше | 7. | ДСТУ ISO/TS 22003:2019 (ISO/TS 22003:2013, IDT) | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів - На заміну ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009 |
2. Скасувати чинність національних стандартів з 01 липня 2021 року: 1. | ДСТУ ISO 22000:2007 | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, IDT) | 2. | ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009 | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів (ISO/TS 22003:2007, IDT) |
3. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ". 4. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти". 5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою. Генеральний директор | Г. Лісіна |
|