ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ" НАКАЗвід 31 жовтня 2019 року N 340 Про прийняття та скасування національних стандартівВідповідно до пункту 2 частини другої статті 11 Закону України "Про стандартизацію", розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 N 1163-р "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2019 рік наказую: 1. Прийняти національні стандарти, гармонізовані з міжнародними стандартами, методом підтвердження з наданням чинності з 01 грудня 2019 року: 1.  | ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)  | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу - На заміну ДСТУ ISO 22000:2007  |  2.  | ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT)  | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів - Вперше  |  3.  | ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT)  | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування - Вперше  |  4.  | ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019 (ISO/TS 22002-3:2011, IDT)  | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство - Вперше  |  5.  | ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT)  | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво паковання для харчових продуктів - Вперше  |  6.  | ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019 (ISO/TS 22002-6:2016, IDT)  | Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів і харчових продуктів для тварин - Вперше  |  7.  | ДСТУ ISO/TS 22003:2019 (ISO/TS 22003:2013, IDT)  | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів - На заміну ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009  |  
 2. Скасувати чинність національних стандартів з 01 липня 2021 року: 1.  | ДСТУ ISO 22000:2007  | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, IDT)  |  2.  | ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009  | Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів (ISO/TS 22003:2007, IDT)  |  
 3. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ". 4. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти". 5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.   Генеральний директор  | Г. Лісіна  |  
  |