1. | ДСТУ CEN/TR 16059:2019 (CEN/TR 16059:2010, IDT) | Аналізування харчових продуктів. Критерії ефективності валідованих однією лабораторією методів аналізування для визначення мікотоксинів - Вперше |
2. | ДСТУ CEN/TS 16233-1:2019 (CEN/TS 16233-1:2011, IDT) | Продукти харчові. Визначення ксантофілів у м'ясі риби методом ВЕРХ. Частина 1. Визначення астаксантину та кантаксантину - Вперше |
3. | ДСТУ CEN/TS 16233-2:2019 (CEN/TS 16233-2:2011, IDT) | Продукти харчові. Визначення ксантофілів у м'ясі риби методом ВЕРХ. Частина 2. Визначення співвідношення енантіомерів астаксантину - Вперше |
4. | ДСТУ EN 12128:2019 (EN 12128:1998, IDT) | Біотехнологія. Лабораторії, що проводять дослідження, розроблення та аналізування. Коефіцієнт заповнення мікробіологічних лабораторій, зони ризику, місце розташування та вимоги фізичної безпеки - Вперше |
5. | ДСТУ EN 12133:2019 (EN 12133:1997, IDT) | Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту хлоридів методом потенціометричного титрування - Вперше |
6. | ДСТУ EN 12134:2019 (EN 12134:1997, IDT) | Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту пульпи, відокремленої центрифугою - Вперше |
7. | ДСТУ EN 12136:2019 (EN 12136:1997, IDT) | Соки фруктові та овочеві. Визначення загального вмісту каратиноїдів та окремих їхніх фракцій - Вперше |
8. | ДСТУ EN 12460:2019 (EN 12460:1998, IDT) | Біотехнологія. Великосерійна технологія та виготовлення. Настанови щодо вибирання та встановлення устатковання відповідно до біологічного ризику - Вперше |
9. | ДСТУ EN 12468:2019 (EN 12468:1997, IDT) | Біотехнологія. Змінені організми для використання в довкіллі. Настанови щодо стратегії поточного контролювання навмисного поширення генетично змінених рослин - Вперше |
10. | ДСТУ EN 12630:2019 (EN 12630:1999, IDT) | Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту глюкози, фруктози, сорбіту та сахарози методом високоефективної рідинної хроматографії - Вперше |
11. | ДСТУ EN 12631:2019 (EN 12631:1999, IDT) | Соки фруктові та овочеві.
Ферментативне визначення вмісту D- та L-молочної кислоти (лактату) методом NAD-спектрометрії - Вперше |
12. | ДСТУ EN 12683:2019 (EN 12683:1998, IDT) | Біотехнологія. Змінені організми для використання в довкіллі. Настанови щодо складання характеристики генетично зміненого організму через аналізування тривкості зміни геному на молекулярному рівні - Вперше |
13. | ДСТУ EN 12689:2019 (EN 12689:1998, IDT) | Біотехнологія. Настанови щодо оцінювання чистоти, біологічної активності та тривкості продуктів на основі мікроорганізмів - Вперше |
14. | ДСТУ EN 12733:2019 (EN 12733:2018, IDT) | Сільськогосподарські та лісогосподарські машини. Косарки приводні, керовані пішим оператором. Вимоги щодо безпеки - На заміну ДСТУ EN 12733:2014 |
15. | ДСТУ CR 12739:2019 (CR 12739:1998, IDT) | Біотехнологія. Лабораторії, що виконують дослідження, розроблення та аналізування. Звіт стосовно вибирання устатковання для біотехнологічних лабораторій залежно від ступеня небезпеки - Вперше |
16. | ДСТУ EN 12741:2019 (EN 12741:1999, IDT) | Біотехнологія. Лабораторії, що виконують дослідження, розроблення та аналізування. Настанови щодо діяльності біотехнологічних лабораторій - Вперше |
17. | ДСТУ EN 12742:2019 (EN 12742:1999, IDT) | Соки фруктові та овочеві. Визначення вмісту вільних амінокислот методом рідинної хроматографії - Вперше |
18. | ДСТУ EN 13441:2019 (EN 13441:2001, IDT) | Біотехнологія. Лабораторії, що виконують дослідження, розроблення та аналізування. Настанови щодо стримування поширення генетично змінених рослин - Вперше |
19. | ДСТУ EN 13739-1:2019 (EN 13739-1:2011, IDT) | Сільськогосподарські машини. Машини для внесення твердих добрив широкозахоплювальні. Захист довкілля. Частина 1. Вимоги - На заміну ДСТУ EN 13739-1:2004 |
20. | ДСТУ EN 14082:2019 (EN 14082:2003, IDT) | Продукти харчові. Визначення вмісту свинцю, кадмію, цинку, міді, заліза та хрому методом атомно-абсорбційної спектрометрії (AAS) після сухого озолення - Вперше |
21. | ДСТУ EN 14122:2019 (EN 14122:2014, IDT) | Продукти харчові. Визначення вітаміну B1 методом високоефективної рідинної хроматографії - Вперше |
22. | ДСТУ EN 14148:2019 (EN 14148:2003, IDT) | Продукти харчові. Визначення вітаміну K1 методом високоефективної рідинної хроматографії - Вперше |
23. | ДСТУ EN 14164:2019 (EN 14164:2014, IDT) | Продукти харчові. Визначення вітаміну B6 методом високоефективної рідинної хроматографії - Вперше |
24. | ДСТУ EN 14177:2019 (EN 14177:2003, IDT) | Продукти харчові. Визначення патуліну в прозорих та непрозорих яблучних соках і пюре. Метод високоефективної рідинної хроматографії із застосуванням розподільного очищення рідини - Вперше |
25. | ДСТУ EN 14214:2019 (EN 14214:2012 + A2:2019, IDT) | Автомобільне паливо. Метилові ефіри жирних кислот (FAME) для дизельних двигунів. Вимоги та методи випробування - Вперше |
26. | ДСТУ EN 15097:2019 (EN 15097:2006, IDT) | Іригаційна техніка. Локальне зрошення. Гідравлічна оцінка - Вперше |
27. | ДСТУ EN 1659:2019 (EN 1659:1996, IDT) | Системи діагностики in vitro. Культуральні середовища в мікробіології. Терміни та визначення понять - Вперше |