ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
від 15 вересня 2017 року N 283
Про перенесення терміну надання чинності національних нормативних документів
Відповідно до ч. 2 статті 11 Закону України "Про стандартизацію" від 05.06.2014 N 1315-VII та розпорядження Кабінету Міністрів України "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" від 26.11.2014 N 1163-р наказую:
1. Перенести термін надання чинності з 02 жовтня 2017 року на 01 липня 2018 року таких національних нормативних документів, прийнятих методом перекладу:
1 |
ДСТУ EN
ISO 3411:2016 |
Землерийні машини.
Антропометричні дані
операторів і мінімальний
робочий простір навколо
оператора |
2 |
ДСТУ
EN ISO 9902-1:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 1. Загальні вимоги |
3 |
ДСТУ
EN ISO 9902-2:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 2.
Підготовчо-прядильні та
прядильні машини |
4 |
ДСТУ
EN ISO 9902-3:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 3. Машини для
нетканого полотна |
5 |
ДСТУ
EN ISO 9902-4:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 4. Устатковання для
перероблення пряжі,
виготовлення линв та
линвових виробів |
6 |
ДСТУ
EN ISO 9902-5:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 5. Машини підготовчі
ткацькі та трикотажні |
7 |
ДСТУ
EN ISO 9902-6:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 6. Верстати ткацькі |
8 |
ДСТУ
EN ISO 9902-7:2016 |
Текстильне устатковання.
Правила випробування на шум.
Частина 7. Устатковання
фарбувально-оздоблювальне |
2. Перенести термін надання чинності з 01 грудня 2017 року на 01 липня 2018 року таких національних нормативних документів, прийнятих методом перекладу:
1 |
ДСТУ
EN 454:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Змішувачі
планетарні. Вимоги щодо
безпеки та гігієни |
2 |
ДСТУ
EN 12852:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Кухонні комбайни
та блендери. Вимоги щодо
безпеки та гігієни |
3 |
ДСТУ
EN 12853:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Ручні блендери та
вінчики. Вимоги щодо безпеки
та гігієни |
4 |
ДСТУ
EN 12854:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Змішувачі
лопатеві. Вимоги |
5 |
ДСТУ
EN 12984:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Портативні та/або
з ручним керуванням машини і
прилади, оснащені різальними
інструментами, з механічним
приводом. Вимоги щодо
безпеки та гігієни |
6 |
ДСТУ
EN 13871:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Машини для
нарізання м'яса |
7 |
ДСТУ
EN 13885:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Кліпсатори.
Вимоги щодо безпеки та
гігієни |
8 |
ДСТУ
EN 13886:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Варильні казани,
оснащені автоматичним
збовтувачем та/або
змішувачем. Вимоги щодо
безпеки та гігієни |
9 |
ДСТУ
EN 14655:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Машини для
нарізування хліба. Вимоги
щодо безпеки та гігієни |
10 |
ДСТУ
EN 14957:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Посудомийні
машини з конвеєром. Вимоги
щодо безпеки та гігієни |
11 |
ДСТУ
EN 15774:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Машини для
виробництва виробів з тіста
з начинкою та без начинки
(тальятелле, каннеллоні,
равіолі, тортелліні,
ореккієтте і ньоккі). Вимоги
щодо безпеки та гігієни |
3. Перенести термін надання чинності з 01 листопада 2017 року на 01 липня 2018 року таких національних нормативних документів, прийнятих методом перекладу:
1 |
ДСТУ
EN 1974:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Скибкорізальні
машини. Вимоги щодо безпеки
та гігієни |
2 |
ДСТУ
EN 13389:2016 |
Устатковання для
перероблення харчових
продуктів. Змішувачі з
горизонтальними валами.
Вимоги щодо безпеки та
гігієни |
4. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".
5. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Начальнику адміністративного відділу довести цей наказ до відома виконавців.
7. Контроль за виконанням цього наказу залишається за керівником підприємства чи особою, яка виконує його обов'язки.
Генеральний директор |
Г. В. Лісіна |