Головна сторінка бізнес-порталу "Леонорм"

LeoMetr 2

Перевірити актуальність нормативних документів, якими користується Ваше підприємство!

КОНТАКТИ НОВИНИ РЕЄСТРАЦІЯ МАГАЗИН НОРМАТИВНІ АКТИ ПОШУК Сторінка "ЛЕОНОРМ" на facebook (RUS)

 Про затвердження Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити в державних лабораторіях ветмедицини і за результатами яких видається ветсвідоцтво (Ф-2)

Наказ Державного департаменту ветеринарної медицини
від 3 листопада 1998 року N 16

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
30 листопада 1998 р. за N 761/3201

Із змінами і доповненнями, внесеними
 наказами Державного департаменту ветеринарної медицини
 Міністерства аграрної політики України
від 18 листопада 2003 року N 87,
 від 27 вересня 2004 року N 107

Відповідно до повноважень, визначених Положенням про Державний департамент ветеринарної медицини, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 року N 1277, та у зв'язку з потребою посилення контролю щодо експорту, імпорту, виробництва та реалізації доброякісної у ветеринарно-санітарному відношенні продукції, сировини тваринного та рослинного походження, кормів, вітамінних препаратів та ін., НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Обов'язковий мінімальний перелік досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити в державних лабораторіях ветмедицини і за результатами яких видається ветеринарне свідоцтво (Ф-2) (додається). 

2. Головним державним інспекторам ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, районів, міст, регіональних служб державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті, директорам обласних, районних, міських державних лабораторій ветмедицини прийняти вищевказаний документ до керівництва та виконання.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Головного державного інспектора ветеринарної медицини України Момота Я. Ф.

 

Голова Державного департаменту
ветеринарної медицини 

 
П. П. Достоєвський 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства агарної політики України
від 3 листопада 1998 р. N 16
(у редакції наказу Державного департаменту ветеринарної медицини
від 18 листопада 2003 р. N 87)

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
28 квітня 2004 р. за N 549/9148 

Обов'язковий мінімальний перелік
досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити в державних лабораторіях ветеринарної медицини і за результатами яких видається ветеринарне свідоцтво (ф-2)

N
з/п 

Група продуктів 

Показники досліджень 

Допустимі рівні, мг/кг, не більше 

Примітка 

М'ясо й вироби з м'яса 

  

  

  

1.1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
  
  
  
  
 

М'ясо й птиця свіжі, охолоджені та морожені 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
  
  
  
  
 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,5 

  

кадмій 

0,05 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

мідь 

5,0 

  

цинк 

70,0 

  

Пестициди: 

  

  

базудин 

Не допускається 

У м'ясі птиці 

0,7 

У м'ясі (у перерахунку на жир) 

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,1 

  

ДДВФ 

Не допускається 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,1 

  

карбофос 

Не допускається 

  

метафос 

- " - 

  

хлорофос 

- " - 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,005 

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

Крім дикої птиці 

тетрациклінова група 

Не допускається 

<0,01
чутливість методу 

гризин 

Не допускається 

<0,5
- " - 

цинкбацітрацин 

Не допускається 

<0,02
- " - 

Радіонукліди, Бк/кг:  

  

  

цезій-137 

200 

  

стронцій-90 

20 

  

Паразитологічні показники: 

  

  

трихінельоз 

Не допускається 

  

цистицеркоз 

Не допускається 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

1.1.1 

М'ясо тварин свіже, охолоджене та морожене 

  

  

  

Мазки-відбитки 

Мікрофлора відсутня або присутні поодинокі коки або палички 

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше

3 х 106 - 3 х 107 

Яловичина заморожена шматком 

5 х 106 

Телятина та свинина, заморожені шматком 

БГКП (колі-форми), КУО в 1 г 

не більше 103 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

1.1.2 

Тушки і м'ясо птиці: 

  

  

  

охолоджене 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 104 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

заморожене 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 105 

  

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

фасоване, охолоджене, підморожене, заморожене 

КМАФАнМ, КУО в 1, не більше 

5 х 105 

  

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

1.1.3 

Напівфабрикати з м'яса птиці натуральні: 

  

  

  

м'ясокісткові, безкісткові без паніровки 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 105 

  

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

м'ясокісткові, безкісткові в паніровці зі спеціями, з соусом, мариновані 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 105 

  

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

м'ясо кускове безкісткове в блоках 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 106 

  

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

механічної обвалки охолоджене, заморожене в блоках; кістковий залишок охолоджений, заморожений в блоках; напівфабрикат кістковий заморожений 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 106 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

1.1.4 
 

Шкіра птиці 
 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 106 

  

Патогенні, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

1.1.5 

Жир-сирець яловичий, свинячий, баранячий та інших забійних тварин (охолоджений, заморожений), шпик свинячий, охолоджений, заморожений, солений, копчений 

  

  

  

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,1 

  

кадмій 

0,1 

  

арсен 

0,03 

  

ртуть 

0,03 

  

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,2 

  

ДДТ та його метаболіти 

1,0 

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклінова група 

Не допускається 

<0,01
чутливість методу 

гризин 

Не допускається 

<0,5
- " - 

цинкбацитрацин 

Не допускається 

<0,02
- " - 

Радіонукліди, Бк/кг:

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

50 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

1.1.5.1 

Шпик свинячий, охолоджений, заморожений несолений 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

0,001 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

1.1.5.2 

Продукти із шпику свинячого та грудинки свинячої соленої, копченої та копчено-запеченої 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше

5 х 103 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

  

Сульфітредукуючі клостридії, маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

L. monocytogenes в 25 г не допускається 

1.1.6 

М'ясо тварин вітчизняного виробництва 

Ветеринарне свідоцтво ф-2 видається за умови дотримання власником тварини ветеринарно-санітарних вимог та правил (своєчасне проведення профілактичних щеплень, інших ветеринарно-санітарних заходів) та після проведення передзабійного ветеринарного огляду тварин і отримання відповідного ветеринарного документа, виданого спеціалістом державної установи ветеринарної медицини в установленому порядку 

М'ясо тварин та птиці свіжі, охолоджені та заморожені досліджуються один раз на місяць за показниками, передбаченими цим документом  

1.1.7 

М'ясо охолоджене, що імпортується 

М'ясо охолоджене, що імпортується, підлягає ветеринарно-санітарній експертизі за наявності ветеринарного сертифіката країни-експортера згідно з відповідними нормативними документами за показниками:
органолептичні - визначення зовнішнього вигляду, кольору, консистенції, запаху, стану жиру, кісткового мозку, якості бульйону при пробі варкою, ознак свіжого, охолодженого, замороженого, дефрастованого та повторно замороженого м'яса;
фізико-хімічні - визначення летких жирних кислот, уміст аміно-аміачного азоту, реакція з міді сульфату;
бактеріоскопічні дослідження;
паразитологічні -
яловичина досліджується на цистицеркоз, свинина, конина - на трихінельоз з негативним результатом 

При виявленні відхилень від допустимих норм м'ясо підлягає дослідженню на всі показники, що передбачені ветеринарно-санітарними правилами.
М'ясо, яке визнано недоброякісним за органолептичними показниками, подальшому дослідженню не підлягає 

1.2 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ковбаси та кулінарні вироби з м'яса та птиці 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Токсичні елементи: 

  

У дужках - дані для спеціалізованих продуктів дитячого харчування 

свинець 

0,5 (0,3) 

  

кадмій 

0,05 (0,03) 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

мідь 

5,0 

  

цинк 

70,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

0,005 

  

Пестициди, радіонукліди за п. 1.1

 

 

Мікробіологічні показники: 

  

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 103 

Ковбаси варені, сосиски, сардельки, ковбаси і ковбаски варені з м'яса птиці для дитячого харчування, ковбаса ліверна яєчна вищого сорту, сальтисон російський вищого сорту, бекон пресований 

до 2,5 х 103 

Ковбаси варені 2-го сорту 

1,5 х 103 - 2 х 103 

Ковбаса ліверна звичайна 1-го сорту 

2 х 103 - 5 х 103 

Ковбаса ліверна 2-го сорту 

1 х 103 - 2 х 103 

Ковбаси кров'яні 

2 х 103 

Сальтисон білий 1-го сорту 

2 х 103 

Сальтисон сірий 3-го сорту 

5 х 102 

Окороки; яловичина пресована, рулет з яловичини в упаковці і без упаковки 

1 х 102 - 2 х 102 

Буженина; шинка в упаковці, рулет 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

Крім ковбаси ліверної 2-го сорту, сальтисону білого 1-го сорту і сірого 3-го сорту, буженини та шинки в упаковці 

0,1 

Ковбаса ліверна 2-го сорту 

0,5 

Сальтисон білий 1-го сорту 

0,5 

Сальтисон сірий 3-го сорту 

10 

Буженина; шинка в упаковці, рулет 

Сульфітредукуючі клостридії, маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,01 

Крім ковбас і ковбасок варених із м'яса птиці для дитячого харчування, сальтисонів, окорока, яловичини пресованої, рулету з яловичини, буженини та шинки в упаковці, бекону пресованого 

0,1 

Ковбаси і ковбаски варені з м'яса птиці для дитячого харчування; сальтисони всіх сортів 

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

Для ковбас і ковбасок варених із м'яса птиці для дитячого харчування 

Позицію вилучено 

  

  

1.2.1 

Ковбасні та кулінарні вироби з м'яса (у т. ч. з птиці) вітчизняного виробництва 

Ветеринарно-санітарний контроль здійснюється через дослідження продукції на вміст токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, радіонуклідів один раз на квартал згідно з пунктами 1.1 - 1.2. На фізико-хімічні та мікробіологічні показники м'ясо та ковбаси сирокопчені не рідше одного разу на місяць; ковбаси варені, сосиски, сардельки варено-копчені тощо не рідше одного разу на 10 днів 

  

1.3 

Консерви м'ясні та м'ясо-рослинні 

  

  

  

1.3.1 

Консерви з м'яса і птиці в скляній, алюмінієвій та щільностягнутій жерстяній тарі 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,5 

  

кадмій 

0,05 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

мідь 

5,0 

  

цинк 

70,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,005 

  

Мікробіологічні показники: 

  

Промислова стерильність декларується виробником 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

2 х 104 

М'ясо птиці пастеризоване 

  

2 х 102 

Яловичина пастеризована, шинка рублена, любительська 

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

  

Мезофільні сульфітредукуючі клостридії, маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Bac. cereus, маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Пестициди, радіонукліди за п. 1.1 

  

  

1.3.2 

Консерви з м'яса й птиці в збірній жерстяній тарі 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

кадмій 

0,1 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

мідь 

5,0 

  

цинк 

70,0 

  

олово 

200,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,005 

  

Пестициди, радіонукліди за п. 1.1 

  

  

Мікробіологічні показники за п. 1.3.1 

  

  

1.4 

Субпродукти сільськогосподарських тварин та птиці 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,6 

  

кадмій 

0,3 

  

арсен 

1,0 

  

ртуть 

0,1 

  

мідь 

20,0 

  

цинк 

100,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,005 

  

Пестициди, радіонукліди за п. 1.1 

  

  

1.4.1 

Нирки та продукти їх переробки 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

кадмій 

1,0 

  

арсен 

1,0 

  

ртуть 

0,2 

  

мідь 

20,0 

  

цинк 

100,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,005 

  

Пестициди, радіонукліди за п. 1.1 

  

  

1.5 

Яйця та яйцепродукти 

  

  

  

1.5.1 

Яйця 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,3 

  

кадмій 

0,01 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,02 

  

мідь 

3,0 

  

цинк 

50,0 

  

Пестициди: 

  

  

базудин 

Не допускається 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,1 

  

карбофос 

Не допускається 

  

метафос 

- " - 

  

хлорофос 

- " - 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,005 

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклінова група 

Не допускається 

<0,01
чутливість методу 

стрептоміцин 

Не допускається 

<0,5
- " - 

Вітаміни в жовтку, мкг/г,
не менше: 

  

Для інкубаційних яєць 

вітамін A 

6,0 

  

каротиноїди 

15,0 

  

вітамін B2 

4,0 

  

Вітаміни в білку, мкг/г:

  

  

вітамін B2 

2,0 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 102 - 5 х 103 

Яйце куряче дієтичне 

5 х 104 - 5 х 103 

Яйце куряче столове 

5 х 105 

Меланж яєчний морожений; жовтки та білки яєчні морожені 

5 х 105 

Меланж яєчний морожений із сіллю та цукром 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

Яйце куряче дієтичне 

0,1 - 0,01 

Яйце куряче столове 

0,1 

Меланж яєчний морожений; жовтки та білки яєчні морожені 

0,1 

Меланж яєчний морожений із сіллю та цукром 

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

5 х 25 

Яйце куряче дієтичне 

25 

Яйце куряче столове 

25 

Меланж яєчний морожений; жовтки та білки яєчні морожені 

25 

Меланж яєчний морожений із сіллю та цукром 

Staph. aureus 

Не допускається 

Меланж яєчний морожений; жовтки та білки яєчні морожені 

Протей 

- " - 

Меланж яєчний морожений; жовтки та білки яєчні морожені 

Радіонукліди, Бк/на 1 шт.: 

  

  

цезій-137 

  

стронцій-90 

  

1.5.2 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Яєчний порошок 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

  

  

  

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

3,0 

  

кадмій 

0,1 

  

арсен 

0,5 

  

ртуть 

0,1 

  

мідь 

15,0 

  

цинк 

200,0 

  

Волога, % 

6,0 - 7,0 (включно) 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин В1  

0,005 

  

Антибіотики, од/г, не більше: 

  

  

тетрациклінова група 

не допускається 

<0,01
чутливість методу 

стрептоміцин 

не допускається 

<0,5
- " -

Пестициди за п. 1.5.1 

  

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

80 

  

стронцій-90 

50 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Proteus, маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

1.5.3 

Яйця і яєчні продукти вітчизняного виробництва 

Яйця і яєчні продукти вітчизняного виробництва досліджуються на вміст токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, радіонуклідів, антибіотиків, мікробіологічні показники 1 раз на місяць 

  

Молоко й молочні вироби 

  

  

  

2.1 

Молоко й молочнокислі вироби

Токсичні елементи: 

  

У дужках - ПДК для продовольчої сировини, призначеної для виробництва дитячих та дієтичних продуктів 

свинець 

0,1 (0,05) 

  

кадмій 

0,03 (0,02) 

  

арсен 

0,06 

  

ртуть 

0,005 

  

мідь 

1,0 

  

цинк 

5,0 

  

Пестициди: 

  

  

базудин 

Не допускається 

  

хлорофос 

- " - 

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,05 

  

ДДТ 

0,05 (0,01) 

  

карбофос 

Не допускається 

  

метафос 

- " - 

  

хлорофос 

- " - 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

<0,001 

  

афлатоксин M1

<0,0005 

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклінова група 

не допускається 

<0,01
чутливість методу 

стрептоміцин 

не допускається 

<0,5
- " - 

пеніцилін 

не допускається 

<0,01
- " - 

Мікробіологічні показники: 

  

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

Молоко пастеризоване (для дитячого харчування), молоко пастеризоване, група A 

1 х 105 

Молоко пастеризоване, група B 

2 х 105 

Молоко пастеризоване у флягах та цистернах 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

Молоко пастеризоване (для дитячого харчування), молоко пастеризоване, група A 

0,1 

Молоко пастеризоване, група B; молоко пастеризоване у флягах та цистернах, кефір, простокваша, йогурт 

0,01 

Сметана "Городская" з 20 % і 25 % жирності (без наповнювачів) 

0,001 

Сметана всіх інших видів 

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

50 

Молоко пастеризоване (для дитячого харчування) 

25 

Молоко пастеризоване, групи A, B, у флягах та цистернах, кефір, простокваша, йогурт, сметана всіх видів 

Кислотність, жирність молока - за маркуванням тари 

  

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

2.1.1 

Молоко й молочні вироби вітчизняного виробництва 

На вміст токсичних елементів, пестицидів, антибіотиків досліджуються один раз на півроку; на вміст мікотоксинів - один раз на рік; радіонуклідів - один раз на квартал; на мікробіологічні показники - один раз на місяць 

  

2.2 

Консерви молочні 

  

  

  

2.2.1 

Молоко згущене (стерилізоване в банках) 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,3 

  

кадмій 

0,1 

  

арсен 

0,15 

  

ртуть 

0,015 

  

мідь 

3,0 

  

цинк 

15,0 

  

олово 

200,0 

  

Пестициди за п. 2.1 

  

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

<0,001 

  

афлатоксин M1

<0,0005 

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклінова група 

не допускається 

<0,01
чутливість методу 

стрептоміцин 

не допускається 

<0,5
- " - 

пеніцилін 

не допускається 

<0,01
- " - 

Мікробіологічні показники: 

  

Промислова стерильність декларується виробником 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

2,5 х 104 

Молоко незбиране згущене з цукром 

2,5 х 104 

Молоко нежирне згущене з цукром 

3,5 х 104 

Какао зі згущеним молоком, вершки згущені з цукром, кава натуральна зі згущеним молоком та цукром 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

1,0 

Молоко незбиране та нежирне, згущене з цукром, розфасоване в споживчу тару 

0,3 

Молоко незбиране та нежирне, згущене із цукром, розфасоване у транспортну тару 

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

300 

  

стронцій-90 

60 

  

2.2.2 

Консерви молочні вітчизняного виробництва 

Відбір зразків здійснюється точковим методом - один зразок від п'яти найближчих дат виготовлення 

  

2.3 

Молоко й молочні вироби сухі 

Токсичні елементи: 

  

* У перерахунку на вихідний продукт.
У дужках дані для продуктів дієтичного харчування 

свинець 

0,1* (0,05) 

  

кадмій 

0,03* 

  

арсен 

0,05* 

  

ртуть 

0,005* 

  

мідь 

1,0* 

  

цинк 

5,0* 

  

Пестициди: 

  

  

ДДТ 

0,1 (0,05) 

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,1 (0,05) 

  

Інші пестициди за п. 2.1 

  

  

Мікотоксини
за п. 2.1 

  

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклінова група 

не допускається 

<0,01
чутливість методу 

стрептоміцин 

не допускається 

<0,5
- " - 

пеніцилін 

не допускається 

<0,01
- " - 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

  

Молоко коров'яче сухе незбиране: 

5 х 104 

вищий сорт 

7 х 104 

1-й сорт 

  

Молоко коров'яче сухе знежирене: 

5 х 10

для безпосереднього використання 

1 х 105 

для промислової переробки 

1 х 105 

продукт молочний сухий 

  

Вершки сухі та вершки сухі з цукром: 

5 х 104 

виший сорт 

1 х 105 

1-й сорт 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

Усі види молока коров'ячого сухого 

1,0 

Закваски сухі сублімаційної сушки 

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

Усі види молока коров'ячого сухого 

50 

Закваски сухі сублімаційної сушки 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

500 

  

стронцій-90 

100 

  

2.4 

Сири та вироби із сиру 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,3 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

0,2 

  

ртуть 

0,02 

  

мідь 

4,0 

  

цинк 

50,0 

  

Пестициди: 

  

  

ДДТ 

1,0 

У перерахунку на жир 

ГХЦГ гамма-ізомер 

1,25 

  

гексахлоран 

1,25 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

<0,001 

  

афлатоксин M1 

<0,0005 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

Сири сичужні тверді, м'які, сир "Російський" 

0,001 

Сир м'який дієтичний 

Staph. aureus, КУО в 0,01 г, не більше 

не допускається 

Сир м'який дієтичний 

Staph. aureus, КУО в 0,01 г, не більше 

5 х 102 

Інші сири та вироби із сиру 

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Радіонукліди за п. 2.1 

  

  

2.4.1 

Сири та вироби із сиру вітчизняного виробництва 

На вміст токсичних елементів, пестицидів, антибіотиків досліджуються один раз на півроку; на вміст мікотоксинів - один раз на рік; радіонуклідів - один раз на квартал; на мікробіологічні показники - один раз на місяць 

  

2.5 

Казеїн технічний (кислотний) 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,3 

  

кадмій 

0,2 

  

мідь 

4,0 

  

Фізико-хімічні показники: 

  

  

масова частка вологи %, не більше для зерна 

12,0 

вищий сорт 

12,0 

1-й сорт 

12,0 

2-й сорт 

масова частка вологи %, не більше для меленого зерна 

12,0 

вищий сорт 

12,0 

1-й сорт 

вільна кислотність, об'єм р-ну NaOH на 1 г сухої речовини, мл, не більше для зерна 

0,57 

вищий сорт 

1,02 

1-й сорт 

1,70 

2-й сорт 

вільна кислотність, об'єм розчину NaOH на 1 г сухої речовини, мл, не більше для меленого зерна 

0,57 

вищий сорт 

1,02 

1-й сорт 

індекс розчинності, об'єм осаду на 1 г казеїну, мл, не більше для зерна 

0,2 

вищий сорт 

0,4 

1-й сорт 

0,8 

2-й сорт 

індекс розчинності, об'єм осаду на 1 г казеїну, мл, не більше для меленого зерна 

0,2 

вищий сорт 

0,4 

1-й сорт 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

2.5.1 

Казеїн 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,3 

  

кадмій 

0,2 

  

мідь 

4,0 

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклінової групи 

не допускається 

<0,01
чутливість методу 

пеніцилін 

не допускається 

<0,01
чутливість методу 

стрептоміцин 

не допускається 

<0,5
чутливість методу 

Мікробіологічні показники: 

  

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

7,5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Сульфітредукуючі клостридії КУО в 1 г, не більше

200 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

Риба та рибні продукти 

  

  

Відбір зразків від риби свіжомороженої та рибопродуктів (у т. ч. консервів), які виготовлені із сировини, виловленої суднами, що належать Україні, у нейтральних водах, а також ті, що надійшли за імпортом, здійснюється точковим методом - один зразок від п'яти найближчих дат виготовлення 

3.1 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Риба жива, свіжа, охолоджена, морожена, філе, м'ясо морських ссавців 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

  

  

  

Токсичні елементи:

  

  

свинець 

1,0 

  

  

2,0 

тунець, меч-риба, білуга 

арсен 

1,0 

прісноводна 

  

5,0 

морська 

кадмій 

0,2 

  

ртуть 

0,3 

прісноводна нехижа 

  

0,6 

прісноводна хижа 

  

0,5 

морська 

  

1,0 

тунець, меч-риба, білуга 

Гістамін: 

100,0 

тунець, скумбрія, лосось, оселедець 

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,2 

морська, м'ясо морських тварин 

  

0,03 

прісноводна 

ДДТ та його метаболіти: 

0,2 

морська 

  

0,3 

прісноводна 

  

2,0 

осетрові, лососеві, оселедець жирний 

  

0,2 

м'ясо морських тварин 

2,4-Д кислота, її солі та ефіри 

не допускається 

прісноводна 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

130 

  

стронцій-90 

100 

  

Паразитологічні показники: 

  

  

Живі гельмінти та їх личинки, небезпечні для людей 

не допускається 

  

Середня кількість неживих гельмінтів та їх личинок, небезпечних для людей  

не більше 5 екземплярів на 1 кг їстівних частин риби (м'ясо та гонади) 

За наявності в їстівних частинах риби неживих гельмінтів та їх личинок, яких виявляють без застосування оптичних засобів чи систем збільшення, її направляють на технологічну обробку 

3.1.1 

Риба-сирець і риба свіжа 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше

5 х 104

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 г 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

3.1.2 

Риба охолоджена, морожена 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше

1 х 105 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються

0,001 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

3.2 

Рибні консерви і пресерви 

  

  

  

3.2.1 

Риба консервована в скляній, алюмінієвій та суцільностягнутій тарі 

  

  

  

3.2.1.1 

Прісноводна

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

1,0 

  

ртуть 

0,3 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

40,0 

  

Гістамін: 

100,0 

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

Мікробіологічні показники 

  

Промислова стерильність декларується виробником 

3.2.1.2 

Морська 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

5,0 

  

ртуть 

0,4 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

40,0 

  

Гістамін: 

100,0 

  

Пестициди: 

  

  

альдрін 

Не допускається 

  

гексахлоран 

1,0 

З печінки риб, 

0,2 

у тому числі: з осетрових, лососевих, тунцевих 

ГХЦГ гамма-ізомер

1,0 

З печінки риб, 

0,2 

у тому числі: з осетрових, лососевих, тунцевих 

гептахлор 

Не допускається 

  

2,4 Д-амінна сіль 

- " - 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,4 

Консерви з риб (крім осетрових, лососевих, тунцевих та з печінки риб) 

0,2 

Консерви з риб (осетрових, тунцевих, лососевих та з печінки риб) 

метафос 

Не допускається 

  

показник вилучено 

 

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

3.2.1.3 

Тунцева 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

2,0 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

5,0 

  

ртуть 

0,7 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

40,0 

  

Гістамін: 

100,0 

  

Пестициди за п. 3.2.1.1 

  

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

3.2.2 

Риба консервована в збірній жерстяній тарі 

  

  

  

3.2.2.1 

Прісноводна 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

1,0 

  

ртуть 

0,3 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

40,0 

  

олово 

200,0 

  

Гістамін: 

100,0 

  

Пестициди за п. 3.2.1.2

  

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

3.2.2.2 

Морська 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

1,0 

  

ртуть 

0,3 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

40,0 

  

олово 

200,0 

  

Гістамін: 

100,0 

  

Пестициди за п. 3.2.1.2

  

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

3.2.2.3 

Тунцева 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

2,0 

  

кадмій 

0,2 

  

арсен 

5,0 

  

ртуть 

0,7 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

40,0 

  

олово 

200,0 

  

Гістамін: 

100,0 

  

Пестициди за п. 3.2.1.2 

  

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

3.3 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Риба солена, копчена, в'ялена, оселедці, баличні вироби 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

  

  

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

Паразитологічні показники: 

  

  

Живі гельмінти та їх личинки, небезпечні для людей 

не допускається 

  

Кількість неживих гельмінтів та їх личинок, небезпечних для людей 

не більше 5 екземплярів на 1 кг їстівних частин риби (м'ясо та гонади) 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 103 

Риба гарячого копчення 

  

5 х 103 

Риба холодного копчення 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються  

10 

Риба гарячого копчення 

  

1,0 

Риба холодного копчення 

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються 

1,0 

  

Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Vibrio parahaemolyticus, КУО в 1 г, не більше 

10 

Додатковий показник при епіднеблагополучній ситуації

3.4 

Ікра і молоки різних видів риб 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

арсен 

1,0 

  

кадмій 

1,0 

  

ртуть 

0,2 

  

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,2 

  

ДДТ та його метаболіти 

2,0 

  

Радіонукліди за п. 3.1 

  

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

3.4.1 

Ікра і молоки різних видів риб свіжі 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,001 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.4.2 

Молоки солоні 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 105 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.5 

Печінка, голови риб заморожені, консервовані 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 105 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,001 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.6 

Нерибні об'єкти промислу (молюски, ракоподібні, безхребетні, водорості морські) і продукти їх переробки, земноводні, плазуни 

  

  

  

3.6.1 

Молюски, ракоподібні 

Токсичні елементи:

  

  

свинець 

10,0 

  

кадмій 

2,0 

  

арсен 

5,0 

  

ртуть 

0,2 

  

Паразитологічні дослідження: 

  

  

Гельмінти та їхні личинки, небезпечні для людей 

Не допускається 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

3.6.2 

Ракоподібні живі 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,01 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.6.3 

Ракоподібні охолоджені, морожені 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 105 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,001 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.6.4 

Двостулкові молюски (мідії, устриці, гребінці) живі 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 103 

Сульфітредукуючі клостридії в 0,1 г не допускаються Enterococcus, в 0,1 г не допускається 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

1,0 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.6.5 

Двостулкові молюски (мідії, устриці, гребінці) охолоджені, морожені 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели і L. Monocytogenes, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.6.6 

Головоногі молюски 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 105 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,001 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,01 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.7 

Морські водорості

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,5 

  

арсен 

5,0 

  

кадмій 

1,0 

  

ртуть 

0,1 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

200 

  

стронцій-90 

100 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

3.7.1 

Водорослі - сирець, у т. ч. заморожені 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

  

3.8 

Жива риба вітчизняного виробництва 

Лабораторні дослідження риби з місцевих водойм за показниками цього документа проводяться два рази на рік з кожного водоймища під час ветеринарно-санітарної оцінки стану водойм (ветеринарно-санітарна паспортизація) 

  

3.9 

Жива та охолоджена риба, ракоподібні, двостулкові молюски (мідії, устриці, гребінці тощо), що імпортуються 

Лабораторні дослідження за показниками, передбаченими цим документом, проводяться один раз на квартал, за наявності ветеринарного сертифіката та за умови декларування виробником якості та безпеки відповідно до вимог України.
Кожна партія підлягає ветеринарно-санітарній експертизі, у т. ч. органолептичній, радіологічній та гельмінтологічній оцінці на наявність живих гельмінтів та їх личинок, небезпечних для людей з негативним результатом. При виникненні сумніву щодо якості та безпеки такої продукції дослідження проводяться у повному обсязі.
При експорті кожна партія продукції підлягає ветеринарно-санітарній експертизі та радіологічному дослідженню, дослідження на інші показники проводяться за вимогою імпортера 

  

Жири рослинні та тваринні

  

  

  

4.1 

Олія рослинна (соняшникова) 

Токсичні елементи:

  

  

свинець 

0,1 

  

кадмій 

0,05 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

мідь 

0,5 

  

цинк 

5,0 

  

залізо 

5,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

0,005 

  

зеараленон 

1,0 

  

Пестициди: 

  

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

1,0 

Для промпереробки 

більше 1,0 

З технічною метою 

0,05 

Для дитячого харчування 

ДДТ 

0,1 

Для використання в їжу 

0,25 

Для промпереробки 

більше 0,25 

З технічною метою 

0,1 

Для дитячого харчування 

0,05 

Для імпорту 

деціс 

0,05 

  

карбофос

0,1 

  

хлорофос 

0,1 

  

ртутьвмісні пестициди 

Не допускається 

  

Кислотне число, мг КОН, не більше: 

0,4 

Для рафінованої олії 

  

Для нерафінованої та гідратованої олії: 

1,5 

вищий сорт 

2,25 

1-ий сорт 

6,0 

2-ий сорт 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

4.2 

Продукти переробки рослинної олії 

  

  

  

4.2.1 

Маргарин

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,1 

  

кадмій 

0,05 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,05 

  

мідь 

1,0 

  

0,4 

При зберіганні 

цинк 

10,0 

  

залізо 

5,0 

  

1,5 

При зберіганні 

Залишкові кількості мікотоксинів, пестицидів регламентують за сировиною 

  

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,001 

  

0,01 

Для маргарину, що вживається без термічної обробки 

Дріжджі, КУО в 1 г, не більше 

1 х 103 

  

Плісені, КУО в 1 г, не більше 

100 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

4.3 

Масло тваринне 

  

  

  

4.3.1 

Масло вершкове 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,1 

  

кадмій 

0,03 

  

арсен 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

мідь 

0,5 

  

0,4 

При зберіганні 

цинк 

5,0 

  

1,5 

При зберіганні 

залізо 

5,0 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

<0,001 

  

афлатоксин M

<0,0005 

  

Пестициди: 

  

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,2 

  

ДДТ 

1,0 

У перерахунку на жир

Залишкові кількості інших пестицидів у маслі вершковому не допускаються 

  

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 104 

Масло вологодське 

1 х 105 

Масло вершкове несолоне і солоне, любительське, селянське 

5 х 105 

Масло бутербродне 

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

Масло вологодське 

0,01 

Масло вершкове несолоне і солоне, масло любительське і селянське, масло бутербродне 

0,001 

Масло любительське та масло селянське 

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються

25 

Усі види масла 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

4.3.2 

Жири тваринні 

Пестициди: 

  

  

альдрін 

не допускається 

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,2 

  

гептахлор 

не допускається 

  

метафос 

- " - 

  

хлорофос 

- " - 

  

Показники окислювального псування: 

  

  

Кислотне число, мг КОН 

до 50 

Для молодняку 

до 80 

Для дорослих тварин 

Перекисне число, % йоду (I) 

до 0,3 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

4.3.3 

Жир тваринний технічний 

Фізико-хімічні показники: 

  

  

масова частка вологи, % 

0,50 

1, 2-й сорти 

1,50 

3-й сорт 

кислотне число, мг КОН 

10,00 

1-й сорт 

25,00 

2-й сорт 

не нормується 

3-й сорт 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

4.3.4 

Риб'ячий жир і жир морських ссавців як лікувально-профілактичний засіб для тварин 

Показники окислювального псування: 

  

  

кислотне число, мг КОН/г 

4,0 

  

перекисне число, ммоль активного кисню/кг 

10,0 

  

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

арсен 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

ртуть 

0,3 

  

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,1 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,2 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

60 

  

стронцій-90 

80 

  

Сіль кухонна 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

2,0 

  

арсен 

1,0 

  

кадмій 

0,1 

  

ртуть 

0,01 

  

мідь 

3,0 

  

цинк 

10,0 

  

Фізико-хімічні показники: 

  

  

Вологість, %

0,1 

Екстра 

0,7 

Вищий сорт, 1-й сорт 

Не розчинні у воді речовини, %, не більше 

0,03 

Екстра 

0,16 

Вищий сорт 

0,45 

1-й сорт 

0,45 

2-й сорт 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

200 

  

Продукти бджільництва 

  

  

  

6.1 

Мед 

  

  

  

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

арсен 

0,5 

  

кадмій 

0,05 

  

Пестициди: 

  

  

ГХЦГ та його ізомери 

<0,005 

  

ДДТ та його метаболіти 

<0,005 

  

Залишкова кількість інших пестицидів не допускається 

  

  

Антибіотики, од./г, не більше: 

  

  

тетрациклін 

- " - 

<0,01
- " - 

стрептоміцин 

- " - 

<0,5
- " - 

Масова частка води, %, не більше 

21 

  

Масова частка редукуючих цукрів (до безводної речовини), %, не більше 

82 

Для всіх видів меду, крім меду з білої акації та бавовнику 

76 

Для меду з білої акації 

Діастазне число до безводної речовини, од. Готе, не менше 

Для всіх видів меду, крім меду з білої акації та бавовнику 

Для меду з білої акації 

Оксиметилфурфурол, не більше 

25 

  

Механічні домішки 

Не допускається 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

6.2 

Пилок квітковий (обніжка) 

Пестициди: 

  

  

ГХЦГ та його ізомери 

<0,005 

  

ДДТ та його метаболіти

<0,005 

  

хлорофос 

Не допускається 

  

Залишкова кількість інших пестицидів не допускається 

  

  

Масова частка механічних домішок, %, не більше 

0,1 

  

Масова частка вологи, %

8 - 10 

  

Концентрація водневих іонів (pH) 2 %-го водного розчину пилку, не менше

4,5 - 5,3 

  

Масова частка сирого протеїну, %, не менше

22,0 

  

Масова частка сирої золи, %, не більше

4,0 

  

Масова частка мінеральних домішок, %, не більше 

0,6 

  

Масова частка отруйних домішок

Не допускається 

  

Мікробіологічні показники 

  

  

Плісеневі гриби, КУО в 1 г, не більше 

100 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються

50 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

Овочі, у тому числі картопля 

Токсичні елементи:

  

  

свинець 

5,0 

  

кадмій 

0,3 

  

арсен 

0,5 

  

ртуть 

0,05 

  

мідь 

30,0 

  

цинк 

50,0 

  

Пестициди: 

  

  

базудин 

0,1 

Капуста, картопля 

0,5 

Буряки 

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,1 

Буряки, картопля 

гексахлоран 

0,1 

- " - 

ДДТ та його метаболіти 

0,1 

- " - 

Нітрати: 

250 

Картопля 

900 

Капуста білокачанна рання (до 1 вересня) 

500 

Капуста білокачанна пізня 

400 

Морква рання 

250 

Морква пізня 

150 

Томати у відкритому ґрунті 

300 

Томати в захищеному ґрунті 

150 

Огірки у відкритому ґрунті 

400 

Огірки в захищеному ґрунті 

1400 

Буряк столовий 

80 

Цибуля ріпчаста 

600 

Цибуля-перо у відкритому ґрунті 

800 

Цибуля-перо в захищеному ґрунті 

2000 

Листяні овочі у відкритому ґрунті 

3000 

Листяні овочі в закритому ґрунті 

90 

Дині 

60 

Кавуни 

200 

Перець солодкий у відкритому ґрунті 

400 

Перець солодкий в закритому ґрунті 

400 

Кабачки 

60 

Виноград столовий, яблука, груші 

50 

Овочі для виготовлення продуктів дитячого харчування 

Нітрити: 

10,0 

  

Радіонукліди, Бк/кг:

  

  

цезій-137 

40 

  

стронцій-90 

20 

  

Гриби 

Токсичні елементи:

  

  

свинець 

0,5 

  

кадмій 

0,1 

  

арсен 

0,5 

  

ртуть 

0,05 

  

мідь 

10,0 

  

цинк 

20,0 

  

Пестициди:

  

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,5 

  

гептахлор 

Не допускається 

  

карбофос 

1,0 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

500 

Свіжі гриби 

2500 

Сушені гриби 

стронцій-90 

50 

Свіжі гриби 

250 

Сушені гриби 

Зерно та зернобобові для фуражних цілей (пшениця, кукурудза, горох, ячмінь) 

Фізико-хімічні показники: 

  

  

Масова частка вологи, % 

15,0 

пшениця 

15,0 

кукурудза 

14,0 

горох, ячмінь 

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,5 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,02 

  

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

5,0 

  

кадмій 

0,3 

  

арсен 

0,5 

  

ртуть 

0,1 

  

Токсичність: 

не допускається 

  

Кислотність, не більше: 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

200 

  

стронцій-90 

100 

  

Зараженість шкідниками: 

не допускається 

  

Смітна домішка, %, не більше,

  

  

у т. ч. зіпсовані зерна 

5,0 

  

фузаріозні зерна 

1,0 

  

кукіль 

1,0 

  

мінеральна домішка (галька, шлак, руда), % 

0,5 

  

Шкідливі домішки, %, не більше 

1,0 

  

у т. ч.: 

  

  

Сажкові та ріжкові 

0,1 

  

Сажкові (забруднені синьогузні) зерна, %, не більше 

10,0 

  

9.1 

Зерно та зернобобові, що імпортуються та експортуються 

Дослідження імпортованої продукції та вітчизняного виробництва проводяться з кожної наступної п'ятої партії за умови, що продукція вироблена одним виробником. При отриманні позитивних результатів дослідження проводяться від кожної партії.
При експорті продукції додаткові дослідження проводяться за вимогою імпортера 

  

10 

Корми 

  

  

  

10.1 

Комбікорми для всіх видів тварин, крім непродуктивних 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

5,0 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

3,0 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

кадмій 

0,4 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

0,3 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

арсен 

1,0 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

0,5 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

ртуть 

0,1 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

0,05 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

мідь 

30,0 

Велика і дрібна рогата худоба 

80,0 

Свині, птиця 

цинк 

100,0 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

50,0 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

Пестициди: 

  

  

базудін 

1,2 

Тварини та птиця на відгодівлі 

0,2 

Птиця 

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,5 

  

ДДВФ 

0,3 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,05 

  

карбофос 

2,0 

  

метафос 

Не допускається 

  

0,5 

Для тварин на відгодівлі 

Нітрати: 

500, 

  

Нітрити: 

10,0 

  

Кислотне число, мг КОН 

30,0 

Молодняк усіх видів тварин 

50,0 

Дорослі тварини всіх видів 

Перекисне число, % йоду (I), не більше 

0,3 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

0,5 

Лактуючі корови, поросята старше 2-місячного віку 

0,1 

Телята та вівці старше 4-місячного віку; тварини на відгодівлі, бугаї-плідники 

0,025 

Кури 

зеараленон 

Не допускається 

Холості, поросні, підсисні свиноматки, племінні кнури, поросята до 2-місячного віку 

2,0 

Свині на відгодівлі масою до 50 кг 

3,0 

Свині на відгодівлі масою понад 50 кг 

T-2 токсин 

0,2 

Кури-несучки та бройлери 

0,25 

Телята і доросла велика рогата худоба на відгодівлі 

дезоксиніваленол 

1,0 

Усі види тварин 

Токсичність 

Не допускається 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

Сальмонели 

Не допускається 

  

Ентеропатогенні штами кишкової палички (E.coli)

Не допускається 

  

Токсинотвірні анаероби 

- " - 

  

Дослідження на відповідність рецептурі за вмістом вітамінів A, E, B1, B2, кальцію, фосфору, сирого протеїну, сирого жиру, сирої клітковини, обмінної енергії 

  

Радіонукліди, Бк/кг:

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

10.1.1 

Корми для продуктивних тварин, що імпортуються та експортуються 

Дослідження імпортованої продукції та вітчизняного виробництва проводяться з кожної наступної п'ятої партії за умови, що продукція вироблена одним виробником. При отриманні позитивних результатів дослідження проводяться від кожної партії.
При експорті продукції додаткові дослідження проводяться за вимогою імпортера 

  

10.2 

Корми для непродуктивних тварин 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

4,0

  

кадмій 

0,5 

Усі корми, за винятком кормів для собак і котів 

1,0 

Корми для собак та котів 

арсен 

2,0 

Усі корми, за винятком кормів для акваріумних риб 

3,0

Корми для акваріумних риб 

ртуть 

0,1 

Усі корми, за винятком кормів для собак і котів 

0,4 

Корми для собак та котів 

мідь 

80,0 

  

цинк 

250,0

  

Пестициди: 

  

  

ДДТ (сума ДДТ, ДДД, ДДЕ) 

0,05 

  

ГХЦГ та його ізомери 

0,2 

  

Нітрати: 

100,0 

  

Нітрити:

10,0 

  

Кислотне число, мг КОН: 

30,0 

  

Перекисне число, % йоду (I)

0,3 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1

0,01 

  

Токсичність: 

Не допускається 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

Загальна бакзабрудненість, тис. мікробних тіл в 1 г

Промислова стерильність декларується виробником 

Консервовані корми 

Не більше 500 

Сухі корми 

Сальмонели в 25 г

не допускається 

  

Ентеробактерії в 1 г 

Не більше 300 колоній при відсутності ентеропатогенної кишкової палички 

  

Токсинотворні анаероби

не допускається 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

Дослідження на відповідність рецептурі на вміст сирого протеїну, сирого жиру, кальцію, неорганічного фосфору, обмінної енергії, вітамінів A і E, B1, B2 

  

10.2.1 

Корми для непродуктивних тварин, що імпортуються та експортуються 

Дослідження імпортованої продукції та вітчизняного виробництва проводиться з кожної наступної п'ятої партії за умови, що продукція виготовлена одним виробником та одного найменування. При отриманні позитивних результатів дослідження проводяться від кожної партії.
При експорті продукції додаткові дослідження проводяться за вимогою імпортера 

  

10.3 

Борошно тваринного походження (м'ясо-кісткове, м'ясне, кісткове, білково-тваринно-рослинне) 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

5,0 

  

кадмій 

0,3 

  

ртуть 

0,1 

  

арсен 

1,0 

  

мідь 

80,0 

  

цинк 

100,0 

  

хром 

2,0 

  

Пестициди: 

  

  

ДДТ та його метаболіти 

0,05 

  

ГХЦГ та його ізомери 

0,2 

  

Нітрати: 

100,0 

  

Нітрити: 

10,0 

  

Кислотне число, мг КОН 

30 

Для молодняку всіх видів тварин 

50 

Для дорослих тварин 

Перекисне число, % йоду (I), не більше 

0,3 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

Загальна бакзабрудненість, тис. мікробних тіл в 1 г 

Не більше 500 

  

Сальмонели 

Не допускається 

  

Ентеропатогенні штами кишкової палички (E. coli) 

- " - 

  

Токсиноутворні анаероби

- " - 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-134, 137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

10.4 

Рибне борошно

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

5,0 

  

кадмій 

0,3 

  

ртуть 

0,3 

  

арсен 

1,0 

  

мідь 

30,0 

  

цинк 

50,0 

  

Пестициди: 

  

  

ДДТ та його метаболіти 

0,05 

  

ГХЦГ та його ізомери 

0,2 

  

Нітрати: 

250,0 

  

Нітрити: 

10,0 

  

Кислотне число, мг КОН 

30 

Для молодняку всіх видів тварин 

50 

Для дорослих тварин 

Перекисне число, % йоду (I), не більше 

0,3 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

Загальна бакзабрудненість, тис. мікробних тіл в 1 г 

Не більше 500 

  

Сальмонели 

Не допускається 

  

Ентеропатогенні штами кишкової палички (E. coli) 

- " - 

  

Токсинотворні анаероби 

- " - 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

10.5 

Премікси 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

5,0 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

3,0 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

кадмій 

0,4 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

0,3 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

ртуть 

0,1 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

0,05 

Дрібна рогата худоба молочна; птиця яєчного напряму продуктивності 

арсен 

1,0 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

0,5 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

мідь 

30,0 

Велика і дрібна рогата худоба 

80,0 

Свині, птиця 

цинк 

100,0 

Велика рогата худоба, птиця на відгодівлі, свині 

50,0 

Дрібна рогата худоба молочна, птиця яєчного напряму продуктивності 

Мікробіологічні показники: 

  

  

Загальна бакзабрудненість, тис. мікробних тіл в 1 г 

Не більше 500 

  

Сальмонели 

Не допускається 

  

Ентеропатогенні штами кишкової палички (E. coli) 

- " - 

  

Токсинотворні анаероби

- " - 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

Дослідження на відповідність рецептурі: на вміст вітамінів A, E, B1, B2, кальцію, фосфору, марганцю, заліза, кобальту 

  

10.5.1 

Премікси, що імпортуються та експортуються 

Дослідження імпортованої продукції та вітчизняного виробництва проводиться з кожної наступної п'ятої партії за умови, що продукція виготовлена одним виробником та одного найменування. При отриманні позитивних результатів дослідження проводяться від кожної партії.
При експорті продукції додаткові дослідження проводяться за вимогою імпортера 

  

11 

Вітамінні препарати

Дослідження на відповідність рецептурі 

  

  

Дослідження на нешкідливість 

  

  

12 

Шрот та макуха соєві

  

  

У разі дослідження сої (як сировини) на показники, передбачені пунктом 9, та за умови місцезнаходження її переробки, зберігання та навантаження під державним ветеринарно-санітарним контролем та наглядом дослідження такої продукції проводиться не пізніше ніж за 10 днів перед навантаженням 

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

0,025 

шрот соєвий

0,005 

макуха соєва 

T-2 токсин 

0,1 

  

зеараленон 

1,0 

шрот соєвий

Не допускається 

макуха соєва 

Уреаза: 

0,1 - 0,2 

шрот соєвий

0,1 - 0,3 

макуха соєва 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

13 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Шрот та макуха соняшникові 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

  

  

  

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,5 

  

кадмій 

0,5 

  

арсен 

0,3 

  

ртуть 

0,3 

  

мідь 

70,0 

  

цинк 

150,0 

  

Пестициди: 

  

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,5 

  

ДДТ 

0,125 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин В1 

0,005 

  

зеараленон 

1,0 

  

Токсичність: 

Не допускається 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

100 

  

13.1 

Шрот та макуха соєві, макуха соняшникова, що імпортуються та експортуються 

Дослідження імпортованої продукції та вітчизняного виробництва проводиться з кожної наступної п'ятої партії за умови, що продукція виготовлена одним виробником та одного найменування. При отриманні позитивних результатів дослідження проводяться від кожної партії.
При експорті продукції додаткові дослідження проводяться за вимогою імпортера 

  

14 

Сіль кухонна кормова 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

2,0 

  

кадмій 

0,1 

  

арсен 

1,0 

  

ртуть 

0,01 

  

мідь 

3,0 

  

цинк 

10,0 

  

Вологість, %, не більше 

5,0 

Для сульфатної солі 

0,5 

Для кухонної солі 

Фтор, %, не більше 

1 х 104 

  

Нерозчинні в соляній кислоті речовини, %, не більше 

1,0 

Для сульфатної солі 

0,5 

Для кухонної солі 

15 

Грубі та соковиті корми, коренеплоди 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

5,0 

  

кадмій 

0,3 

  

арсен 

0,5 

  

ртуть 

0,05 

  

мідь 

30,0 

  

цинк 

50,0 

  

Пестициди: 

  

  

ГХЦГ гамма-ізомер 

0,5 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,05 

  

Нітрати: 

1500,0 

Патока 

800,0 

Жом цукровий сухий 

1000,0 

Грубі корми (сіно, солома) 

500,0 

Зелені корми 

500,0 

Силос, сінаж 

2000,0 

Буряки кормові 

300,0 

Картопля 

Нітрити: 

10,0 

  

16 

Кишки свинячі, яловичі тощо 

Колір 

Від світло-рожевого до світло-сірого 

Допускаються сірий і темно-сірий 

Іржа 

Не допускається 

  

Краснуха 

- " - 

Допускаються окремі плями, які не зливаються 

Цвіль 

- " - 

  

Патологічні пороки (пухлини, спайки, інфільтрати, гельмінти) 

- " - 

  

Радіонукліди, Бк/кг 

  

  

цезій-137 

100 

  

стронцій-90 

20 

  

17 

Дублений гомілковий спилок 

Токсичні елементи за п. 1.1 

  

  

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,1 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,1 

  

гептахлор 

Не допускається 

  

Радіонукліди, Бк/кг 

  

  

цезій-137 

200 

  

стронцій-90 

20 

  

18 

Пір'я курей, гусей, вовна, шкіра тощо 

Пестициди: 

  

  

хлорофос 

Не допускається 

  

ДДТ та його метаболіти 

0,1 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

600 

  

стронцій-90 

200 

  

19 

Інші продукти 

  

  

  

19.1 

Ізоляти, концентрати, гідролізати і текстурати рослинних білків; харчовий шрот і борошно з різним умістом жиру з насіння бобових, олійних і нетрадиційних культур 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

арсен 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

ртуть 

0,03 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

0,005 

  

0,7 

з пшениці 

дезоксиніваленол 

1,0 

з ячменю 

зеараленон

1,0 

з пшениці, ячменю, кукурудзи 

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

0,5 

із зернових, кукурудзи, бобових (крім сої), соняшнику та арахісу 

0,4 

з льону, гірчиці, рапсу 

0,2 

із сої, бавовни 

ДДТ та його метаболіти 

0,15 

із соняшнику та арахісу 

0,1 

з льону, гірчиці, рапсу 

0,05 

з бобових, бавовни, кукурудзи 

0,02 

із зернових 

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

80 

  

стронцій-90 

100 

  

Мікробіологічні показники: 

  

  

19.1.1 

Ізоляти, концентрати рослинних білків, борошно соєве 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Сульфітредукуючі клостридії, маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

19.1.2 

Гідролізат білковий, ферментативний із соєвої сировини 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

1 х 103 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

1,0 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

19.1.3 

Концентрат білковий соняшниковий харчовий 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

19.1.4 

Казеїнати харчові 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

Сульфітредукуючі клострідії, маса продукту (г), у якій не допускаються 

Не допускається 

  

19.1.5 

Концентрат сироватковий харчовий 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

5 х 104 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

1,0 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

19.1.6 

Концентрат альбуміно-казеїновий 

КМАФАнМ, КУО в 1 г, не більше 

2,5 х 103 

  

БГКП (колі-форми), маса продукту (г), у якій не допускаються 

1,0 

  

Staph. aureus, маса продукту (г), у якій не допускаються

0,1 

  

Патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели, маса продукту (г), у якій не допускаються 

25 

  

19.2 

Концентрати молочних сироваткових білків, казеїн, казеїнати, гідролізати молочних білків 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

0,3 

  

арсен 

1,0 

  

кадмій 

0,2 

  

ртуть 

0,03 

  

Мікотоксини: 

  

  

афлатоксин B1 

0,0005 

  

Пестициди: 

  

  

гексахлорциклогексан (a-, b-, g-ізомери) 

1,25 

У перерахунку на жир 

ДДТ та його метаболіти 

1,0 

У перерахунку на жир 

19.3 

Концентрати білків крові (сухий концентрат плазми, сироватки, альбумін харчовий) 

Токсичні елементи: 

  

  

свинець 

1,0 

  

арсен 

1,0 

  

кадмій 

0,1 

  

ртуть 

0,03 

  

Радіонукліди, Бк/кг: 

  

  

цезій-137 

300 

  

стронцій-90 

80 

  

Дослідження продукції на показники, зазначені в підпункті 4.1 та пунктах 5, 7, 8, проводяться державними лабораторіями ветеринарної медицини у разі звернення власника такої продукції для оцінки її якості. 

(Перелік із змінами, внесеними згідно з наказом Державного департаменту
 ветеринарної медицини Міністерства агарної політики України
 від 27.09.2004 р. N 107)
 

Заступник директора
Центральної державної лабораторії
ветеринарної медицини
 

 
 
Ю. М. Новожицька
 


Назад


ПРОДУКЦІЯ ТА ПОСЛУГИ

СУПРОВІД ПРОДУКТІВ

 СИСТЕМИ

ПОСИЛАННЯ

КЛІЄНТИ

ДОПОМОГА

  БД «Електронний Реєстр Технічних регламентів України Нова БД "Нормативно-правові документи ветеринарної медицини"   http://www.germiona.com.ua/  
 

Rambler's Top100

  

Rambler's Top100 

 

Copyright © 2004 - 2021, ЛЕОНОРМ.